OSRAMOĆENI PLATINI PROTIV MODRIĆA: / 'Zlatna lopta? Izbor nikad nije bio lakši, samo je jedan igrač osvojio sve'

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Za malo više od mjesec dana doznat će se tko će dobiti najprestižniju nogometnu nagradu.

30.10.2018.
19:08
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Nekadašnja nogometna legenda Michel Platini, koji je zbog umiješanosti u korupciju morao napustiti mjesto predsjednika Uefe, dao je svoje mišljenje o tome tko bi trebao dobiti Zlatnu loptu 3. prosinca. Riječ je o najprestižnijoj nogometnoj nagradi koju dodjeljuje France Football.

Kao najveći kandidat glasi hrvatski nogometaš Luka Modrić. Ove je godine osvojio Ligu prvaka, zaigrao je u finalu SP-a, gdje je proglašen najboljim igračem, da bi potom uslijedila priznanja u vidu Uefine i Fifine nagrade za najboljeg u 2018. Unatoč svemu tomu Platini nije uvjerenja da je Modrić osoba koja je zaslužila Ballon d'or.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada Francuzu

"Nikada nije bilo tako lako izabrati pobjednika. Samo je jedan igrač osvojio Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka. Njegovo ime je Raphael Varane", izjavio je Platini za RCM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj se način priključio sunarodnjaku Antoine Griezmannu, koji je mišljenja da Francuz mora osvojiti to priznanje jer je po njemu logično da najbolji svjetski igrač bude izabran iz najbolje svjetske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je pak u nedavnom intervjuu za France Football rekao da je iz francuske reprezentacije po njemu bio najbolji upravo Atelticov napadač. U svakom slučaju ovogodišnja dodjela Zlatne lopte bit će prilično uzbudljiva, a vjerojatno će doći do prekida desetogodišnje vladavine Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo