SKANDAL U BIJELOM BRDU / Osječka i zagrebačka policija traže navijače koji su sramotno skandirali dok je Dinamo igrao

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo je pobijedio na gostovanju u Bijelom Brdu i prošao u četvrtfinale Kupa

28.10.2021.
11:31
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo se u srijedu plasirao u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što je na gostovanju u Bijelom Brdu uz dosta muke svladao trenutačno vodeću momčad druge lige BSK s 3-2. 

Image
ORŠIĆ SPASIO DINAMO /

Prvak Hrvatske u četvrtfinalu Kupa: Plavi preokrenuli BSK Bijelo Brdo i pobijedili

Image
ORŠIĆ SPASIO DINAMO /

Prvak Hrvatske u četvrtfinalu Kupa: Plavi preokrenuli BSK Bijelo Brdo i pobijedili

Veliku pažnju na toj utakmici privukli su navijači Dinama, Bad Blue Boysi, kojih je na tribine stiglo oko 150.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti susreta moglo se čuti kako pjevaju "Hrvatski mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH" i to je privuklo puno pažnje u Srbiji ali i u hrvatskim medijima. Srpski mediji pišu kako su BBB 'došli u srpsko selo, skandirali živjela NDH i prijetili klanjem Srba'.

Zbog uvredljivog skandiranja policija je privela dva navijača Dinama i u četvrtak potvrdila da u suradnji sa zagrebačkom policijom traga za ostalim počiniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer, 27. listopada, u vremenu od 15 do 16,50 sati, u Bijelom Brdu, na stadionu NK „BSK“ odigrana je nogometna utakmica osmine finala nogometnog kupa, između NK 'BSK' i GNK 'Dinamo'.

Nogometnu utakmicu na stadionu NK „BSK“ gledalo je oko 1 100 gledatelja. Tijekom utakmice je došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača. Prije same utakmice, tijekom i nakon nogometne utakmice policija je uhitila dva navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom policajci Policijske uprave osječko-baranjske provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon. Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava osječko-baranjska obavijestit će javnost o rezultatima izvida", objavila je PU osječko-baranjska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo