TRANSFERI UŽIVO / Dinamo ekspresno pronašao zamjenu za Stojkovića, Lukaku na korak do transfera, Ramos pronašao novi klub

Image
Foto: Profimedia

Iz minute u minutu na Net.hr-u možete pratiti najnovije informacije s nogometnog tržišta u tekstualnom prijenosu

28.8.2023.
7:07
Profimedia
VOYO logo

Ljetni prijelazni rok službeno je počeo 1. srpnja, a iz dana u dan realiziraju se mnogi transferi. Na portalu Net.hr iz dana u dan pratite informacije o najnovijim glasinama te realizirane transfere. I danas smo s vama.

Image
Image
Image
TRANSFERI UŽIVO /

Dinamo se pojačava igračem iz Bayerna? Borna Sosa blizu transfera karijere, prvi štrajk igrača u njemačkom divu

Image
TRANSFERI UŽIVO /

Dinamo se pojačava igračem iz Bayerna? Borna Sosa blizu transfera karijere, prvi štrajk igrača u njemačkom divu

Što se sve događalo jučer čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trevoh Chalobah želja Bayerna

22.29 - Bayern traži zamjenu za Benjamina Pavarda, a čini se kako ju je pronašao u Chelseaju. Trevoh Chalobah nije u prvim planovima Mauricija Pochettina, te bi mogao prijeći u bavarskog velikana. Londonski prvoligaš odbija opciju posudbe, zanima ih samo trajni transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada ostala bez izbornika, preuzima Toronto

22.07 - Engleski nogometni stručnjak Joh Herdman (48) odlučio je napustiti dužnost izbornika kanadske reprezentacije te preuzeti vođenje momčadi Toronto FC koja se natječe u MLS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herdman je posljednjih čak 12 godina proveo kao zaposlenik Kanadskog nogometnog saveza, prvo je od 2011. do 2018. bio izbornik ženske reprezentacije da bi potom preuzeo mušku selekciju s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo održano prošle godine u Katru. Bio je to povratak Kanade na najveću scenu po prvi put nakon 1986. godine. U Katru je Kanada izgubila sve tri utakmice uključujući i 1-3 poraz od Hrvatske.

"Osobno, ovo je pravo vrijeme za prihvaćanje novog izazova u karijeri", objavio je Herdman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Ittihad želi braniča Liverpoola

21.30 - Joe Gomez mogao bi biti još jedan igrač koji će Europu zamijeniti Saudijskom Arabijom. Englez je na meti Al Ittihada, ali čini se bi im Liverpoolov branič mogao biti nedostupan budući da engleski prvoligaš ne želi prodavati bitne igrače u ovom dijelu prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati detalji Vidovićevog transfera

20.56 - Novinar Bilda Tobi Altschäffl napisao je uvjete pod kojima će Dinamo dovesti mladog Bayernovog ofenzivca Gabriela Vidovića. Vidović će u Dinamo doći na posudbu do kraja sezone. Hrvatski prvak platit će to njemačkom prvaku 500.000 eura, a imat će i opciju otkupa njegova ugovora za četiri milijuna. Bavarci su zadržali mogućnost da ga vrate. Cijena koju bi trebali platiti Dinamu u tom slučaju iznosi 11 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku na korak do Rome

20.20 - Romelu Lukaku trebao bi postati novi igrač Rome. U talijanskog prvoligaša dolazi na posudbu iz Chelseaja koji ga je pokušavao prodati, ali nakon što to nije uspjelo, odlučili su se riješiti jednog od najvećih promašaja u povijesti posudbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.30 - Brentford bi mogao napraviti jednu od najvećih 'krađa' ovoga ljeta jer razmatra kupnju Johana Bakayoka koji je mjesecima prioritet Burnleyja i Bradleyja Barcolu kao krilne mete. Brentford se usredotočio na različita krila jer Brennan Johnson više nije bio prioritetna meta.

Hajdukov talent otvoreno o razlozima odlaska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.00 - Jedan od najvećih talenata Bijelih napustio je Split ovoga ljeta, a sada je otkrio i zašto. Više o tome pročitajte ovdje.

Castagne u Fulhamu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.25 - Timothy Castagne završava posljednji dio medicinskih testova kao novi igrač Fulhama u Londonu odakle dolazi iz Leicestera. Transfer bi trebao biti 'težak' oko 13 milijuna funti

Ramos ide u Saudijsku Arabiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.00 - Španjolski stoper Sergio Ramos (37) slobodan je igrač, no na rubu prelaska u arapski Al Ittihad. Jedino što je još preostalo mu je, odrediti koliko će dug ugovor potpisati. Kako javlja Alkass TV, Ramos želi dvogodišnji ugovor, a klub mu nudi trogodišnji. 

Cancelo ide u Barcelonu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.23 - Fabrizio Romano kaže da će se napokon završiti sapunica s Joaom Cancelom. Branič Cityja bi trebao otići na posudbu u Barcelonu, a klubovi u ovom trenutku bave se papirologijom te razmatraju opciju o kupnji. Portugalac je zimus otišao na posudbu u Bayern nakon sukoba s Guardiolom, no Bavarci nisu željeli otkupiti ugovor pa se Cancelo vratio u City, No, Guardiola mu je jasno poručio da na njega ne računa. 

Mladi golman Hajduka ide u Moldaviju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.50 - Toni Silić odlazi na posudbu u moldavski Sheriff. Mladi vratar Hajduka u redove kluba iz Tiraspola ide u potrazi za minutažom. Čeka se samo službena potvrda, no sve je dogovoreno i ovaj 19-godišnjak će nositi dres apsolutnog vladara moldavskog nogometa. Sheriff je u protekle 23 sezone čak 21 put osvojio naslov.

Dinamo dovodi igrača Bayerna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.28 - Hrvatski u-21 reprezentativac i igrač Bayerna Gabriel Vidović trebao bi postati novi igrač zagrebačkog Dinama.

Vidović u Dinamo dolazi na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa od 4 milijuna eura. U slučaju da Dinamo kupi Vidovića, Bayern zadržava “buy-back” klauzulu s kojom ima opciju ponovno kupiti Vidovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović je lijevo krilo koje je proizvod Bayernove akademije. No, nikada nije dobio šansu u prvoj ekipi za koju je skupio samo četiri službena nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiv želi Emrelija

14.58 - Ostaje li Dinamo bez napadača? Prema pisanju azerskog AzeriSprota interes za Mahira Emirelija iskazao je moskovski Lokomotiv koji je, navodno, bio zainteresiran za azerskog napadača još prije godinu i pol kada je Emerli dolazio u Dinamo iz poljske Legije. Više o tome čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG želi Mouanija, Verratti blizu pridruživanju klubu iz Dohe

14.44 - Među ostalim vijestima o napadačima, Paris Saint-Germain ponudio je Eintracht Frankfurtu 69 milijuna funti za 187 cm visokog opasno dobrog mladog, 24-godišnjeg Randala Kolo Muanija, koji prema Transfermarktu vrijedi 80 milijuna eura. Ove sezone, u 4 odigrana sraza dao je već 3 gola.

Hugo Ekitiké bi mogao krenuti u suprotnom smjeru za naknadu od 17 milijuna funti, dok je Marco Verratti blizu pridruživanju Al-Arabiji iz Dohe.

Roma se nada Lukakuu

14.26 - Chelsea još uvijek pokušava poslati Romelua Lukakua u drugi klub, a Roma se nada da će dogovoriti naknadu za posudbu od 7 milijuna funti. Kako bi se potez dogodio, traže od igrača smanjenje plaće slične veličine; planira li to učiniti i Dan Friedkin, njihov vlasnik milijarder, ostaje za vidjeti.

Petković ostaje u Dinamu

13.24 - Bruno Petković ostaje u Dinamu, doznaje Net.hr. Prema informacijama koje imamo, znatno će mu povećati dosadašnju plaću koja je bila 600.000 eura. Sada bi trebao zarađivati malo više od milijuna eura. Također, ovaj 28-godišnji napadač dogovorio je trogodišnji ugovor. Više o tome čitajte - OVDJE.

Drmić se predomislio i ostao u Dinamu

12.50 - Josip Drmić sve je bio dogovorio s Gaziantepom iz Turske. No, onda je saznao nešto zbog čega se predomislio i ostao u Dinamu. Više o tome čitajte - OVDJE.

Everton u pregovorima s Borussijom, Redsi imaju plan

12.38 - Everton je u pregovorima s Borussijom Dortmund oko Nica Elvedija, ali u idealnom bi svijetu jednostavno ponovno potpisali Jamesa Tarkowskog. S druge strane Merseysidea, Liverpool je očito odlučio da će, ako se Mohamed Salah preseli na Bliski istok, umjesto njega dobiti 23-godišnjeg čudesnog Portugalca Joãoa Félixa, javljaju Englezi. Bila bi to prava bomba jer je João Félix jedan od najboljih igrača Atletico Madrida koji prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

"Jer što bi moglo imati više smisla od plaćanja gotovinom za manje dobrog igrača, koji igra na drugoj poziciji, čiji ga trenutni klub očajnički želi promijeniti barem godinu dana?", navodi novinar Guardiana.

Man United želi Gravenbercha

12.00 - S Lukeom Shawom koji se pridružio Tyrellu Malaciji na popisu ozlijeđenih, United je u potrazi za lijevim bekom. Guardian piše kako su Crveni Vragovi zainteresirani za veznog igrača i, nevjerojatnom slučajnošću, najprikladniji kandidat opet je igrač kojeg Ten Hag već poznaje - Ryan Gravenberch. Bayern München bi se mogao uvjeriti da ga pusti ako im United posudi Scotta McTominayja, kojeg očito smatraju savršenim za poboljšanje u igri Joshua Kimmicha, Leon Goretzka i Jamal Musiala. Vjeruju kako bi se jako dobro uklopio.

Tottenham odbio ponudu Uniteda za Perišića

10.01 - Englezi su plasirali pravu senzaciju. Man United želi dovesti Ivana Perišića (34) na posudbu iz Tottenhama, objavio je Football Transfers, a prenijeli ostali nogometni Twitter računi. Engleski medij navodi da su čelnici Uniteda kontaktirali Perišićeva agenta, ali klub je odbio ponudu i hrvatski reprezentativac ostat će u Tottenhamu, s kojim ima ugovor do ljeta 2024. Više o tome čitajte - OVDJE.

Kudus u Londonu

8.25 - Mohammed Kudus završio je svoj transfer u West Ham iz Ajaxa za 45 milijuna eura plus klauzula o prodaji. Reprezentativac Gane potpisao je ugovor do lipnja 2028. s opcijom daljnje sezone.

City ne odustaje

8.22 - Manchester City poslao je drugu ponudu za portugalskog veznjaka Matheusa Nunesa. Ponuda iznosi 60 milijuna eura (51,5 milijuna funti) uključujući dodatke. Uz osobne uvjete dogovorene s Nunesom prije nekoliko dana, City je uvjeren da može dovršiti posao. Wolvesi su prošli tjedan odbili početnu ponudu od 50 milijuna eura plus 5 milijuna eura dodataka, javlja Guardian.

Timothy Castagne blizu povratka u Premier ligu

7.11 - Zvijezda Leicestera Timothy Castagne na pragu je povratka u Premier ligu, a Fulham je zainteresiran, prenosi The Sun pisanja belgijskih medija. Castagne je bio dio momčadi Lisica koja je prošle sezone ispala u Championship.

Belgijski internacionalac navodno preferira prelazak u Juventus, koji ga također želi. Ali, početni interes tek treba prerasti u nešto značajno, a nema ništa konkretno niti s Arsenalom koji se zanima za njega isto. Fulham je, stoga, njegova najkonkretnija opcija.

Inter na pragu dovođenja Pavarda

6.55 - As Bayern Münchena Benjamin Pavard izostavljen je iz momčadi Thomasa Tuchela protiv Augsburga prije predloženog transfera.

Njemački mediji jučer su pisali kako je Benjamin Pavard napravio prvi štrajk igrača u povijesti Bayerna, jer se ne slaže s upravom oko svog transfera u Inter.

Pavard je ranije bio povezivan s Manchester Unitedom, ali njihova potraga je zastala ranije ovog mjeseca kada Harry Maguire nije uspio postići dogovor s West Hamom.

Image
Image

Inter Milano je od tada ušao u utrku za transfer za svestranog beka i na pragu su njegovog dovođenja. Ako Talijani ostvare i realiziraju posao, bit će im to drugo jako pojačanje u samo dva dana, jer su jučer predstavili Alexisa Sancheza.

Prema stručnjaku za transfere Fabriziu Romanu, Inter je postigao dogovor vrijedan 27,5 milijuna funti s Bayernom za francuskog reprezentativca.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Romano tvrdi da se 27-godišnjak samo želi pridružiti Nerazzurrima, ali mora pričekati dok prvaci Bundeslige ne daju zeleno svjetlo.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo