TEŠKI DANI / Oršić se našao na udaru trenerovih kritika: 'U Zagrebu se igra drugačije, ali…'

Image
Foto: Profimedia.hr

'Posjeduje cijeli set vještina, no trebao bi napraviti više', rekao je u analizi Oršićeve igre trener Southamptona Nathan Jones

30.1.2023.
15:21
Profimedia.hr
VOYO logo

Mislav Oršić nedavno je za 5.75 milijuna eura prešao iz Dinama u Southampton kako bi engleskom davljeniku pomogao da osigura opstanak u Premiershipu. Nekadašnji Dinamov as prvi put je krenuo od početka u pobjedi od 2:1 protiv Blackpoola u FA kupu no nije oduševio navijače i novinare, a po svemu sudeći ni trenera.

Prvo je ugledni Athleticov novinar Jacob Tanswell kritizirao njegovu igru zbog predvidljivosti. Istaknuo je Tanswell kako se Oršić konstantno izvlači na jaču nogu što je obrana Blackpoola, momčad sa dna Championshipa, pročitala i dobro branila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO NISTE ZNALI /

Dinamov stadion ima blizanca na drugom kontinentu: Jesu li Amerikanci kopirali Maksimir?

Image
OVO NISTE ZNALI /

Dinamov stadion ima blizanca na drugom kontinentu: Jesu li Amerikanci kopirali Maksimir?

Navijači kao navijači također nisu bili pretjerano oduševljeni pa je u komentarima dominiralo mišljenje da je Oršić u tom dvoboju bio nevidljiv.

'Od njega ćemo očekivati više'

Ipak najviše od svega, Vatrenog bi trebalo brinuti što se sa svima njima slaže i klupski menadžer Nathan Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posjeduje cijeli set vještina, no trebao bi napraviti više. Iako treba imati na umu da njegova karijera na Otoku traje tek dvije utakmice. Došao je iz Zagreba, gdje se igra drugačiji nogomet, gdje je sve drugačije, ali svejedno, od njega ćemo u naredno vrijeme očekivati više", istaknuo je.

Bacimo li oko na Oršićevu statistiku dojam je da nije bio toliko loš koliko je malo sudjelovao u igri. Naime, u malo više od sat vremena koliko je proveo na terenu imao je 32 dodira s loptom te nešto više od dvadeset dodavanja. Sva četiri ubačaja je promašio, a sudjelovao je u tek dva duela i oba je izgubio. Također, imao je jedan udarac koji je promašio vrata, jedan neuspješan dribling i deset izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo