OTKRIVEN PLAN? / Oproštajni video već je bio spreman, Modrić je bio blizu odlaska: Sastanak s Dalićem sve je promijenio

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ugledni španjolski Sport otkriva nepoznate detalje jedne od najvećih sapunica ljeta

9.7.2023.
23:41
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Budući da se već nekoliko mjeseci zna da Jude Bellingham dolazi u Real Madrid bilo je upitno hoće li Luka Modrić ostati iduće sezone u Kraljevskom klubu. Kada je stigla nemoralna ponuda Saudijaca, Luka je bio vrlo blizu odlaska, ali ipak je ostao vjeran klubu u kojem je 10 godina.

Image
JOŠ JEDAN /

Hrvatima se sviđa Saudijska Arabija: Stigao i bivši trener Dinama, trenerska kolonija je sve veća

Image
JOŠ JEDAN /

Hrvatima se sviđa Saudijska Arabija: Stigao i bivši trener Dinama, trenerska kolonija je sve veća

O tom temi se sada raspisao i katalonski Sport koji piše da je, kad je u klub stigla ponuda iz Saudijske Arabije teška 200 milijuna eura po sezoni, Real bio siguran da Modrić odlazi, čak su pripremili i oproštajni video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci nastavljaju kako je Modrić želio ostati u Madridu, da nije ni pomišljao otići u Saudijsku Arabiju, ali da su mu planove poljuljala dvojica saudijskih emisara s nemoralnom ponudom. Modrić se nakon toga navodno sastao s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem i odlučio ipak ostati u Realu i u dresu kraljevskog kluba dočekati Euro idućeg ljeta.

"Ako je Benzemin slučaj ostavio neka neodgovorena pitanja, onaj Luke Modrića još je zagonetniji. U veljači su Saudijci iznijeli ponude Modriću i Benzemi, ali ništa se nije događalo sve dok dva saudijska emisara nisu stigla u Madrid s novim ponudama, koje su se ispostavile znatno izdašnijima. Modrić je s Realom ugovor trebao obnoviti kao i inače, na kraju sezone. No, kada je stiglo vrijeme za obnovu, Modrić je šutio i otišao na okupljanje Hrvatske. Koncentrirati se za završnicu Lige nacija", piše Sport pa nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početni optimizam u Realu je tada prešao u pesimizam i vijesti koje su stizale iz Reala dale su nagovijestiti njegov odlazak. I to je istina, Modrićev odlazak bio je vrlo blizu. Čak toliko da mu je Real pripremio oproštajni video, sličan onome koji se prikazao na oproštajnoj ceremoniji Karima Benzeme.

Hrvat je u Nizozemskoj imao razgovor sa svojim izbornikom Zlatkom Dalićem u kojem je potvrdio svoju namjeru: oprostiti se od reprezentacije nakon Eura 2024. u Njemačkoj. Dalić je tome dao znak podrške. Poglavlje s reprezentacijom se tu zaključilo, a onda je došao red na Real Madrid. Igrač je zvao iz Nizozemske zahtijevajući sastanak s klubom po završetku Lige nacija što je protumačeno da želi otići. Ipak, Hrvat je rekao da bi htio ostati još jednu sezonu, kako u Madridu, tako i u hrvatskoj reprezentaciji pa onda otići u Saudijsku Arabiju", zaključuje Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo