OPASNI VIRUS UGROZIO SPORTSKA NATJECANJA: / Real i Barcelona igraju bez navijača, i u Njemačkoj se dogodilo nezamislivo

Image
Foto: AFP

U Španjolskoj je u utorak bilo 1.236 oboljelih od koronavirusa

10.3.2020.
13:16
AFP
VOYO logo

Širenje koronavirusa utjecalo je na sportska natjecanja u cijelom svijetu. Talijanska Seria A odgođena je do 3. travnja, a brojne europske utakmice igrat će se pred praznim tribinama.

Prema najnovijim informacijama i zaostala utakmica 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva, lokalni derbi između Borussije iz Moenchengladbacha i Koelna, koja je na programu u srijedu od 18.30 sati, igrat će se bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučio je gradonačelnik Moenchengladbacha Hans Wilhelm Reiners.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prva utakmica u povijesti najvišeg ranga njemačkog nogometa, koji je pokrenut 1963. godine, koja će se igrati bez gledatelja.

Image
HNS NA HITNOM SASTANKU DONIO VAŽNU ODLUKU: /

Stadioni se neće zatvoriti, ali izdana su posebna pravila za navijače

Image
HNS NA HITNOM SASTANKU DONIO VAŽNU ODLUKU: /

Stadioni se neće zatvoriti, ali izdana su posebna pravila za navijače

Susret između Borussije i Koelna trebao se igrati prije mjesec dana, ali je odgođen zbog nevremena. Za očekivati je da će ovo biti tek prva u nizu bundesligaških utakmica koje će se igrati pred praznim tribinama jer je njemački ministar zdravstva Jens Spahn u nedjelju donio preporuku da se otkažu sva događanja za više od 1000 osoba, a vodstvo lige je najavilo kako planira sezonu okončati prema prvotnom rasporedu sredinom svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Sljedeća dva kola prve i druge lige bez publike

U međuvremenu, objavljeno je i da će se utakmice prve i druge španjolske nogometne lige igrat će se bez publike u iduća dva kola kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, izvijestio je u utorak organizator natjecanja La Liga.

U Španjolskoj je u utorak bilo 1.236 oboljelih od koronavirusa. Umrla je 31 osoba, a 30 ih je ozdravilo. Do značajnog širenja je došlo s nedjelje na ponedjeljak kada se broj preminulih udvostručio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska vlada je najavila mjere u cilju zaustavljanja širenja pa su u pokrajinama Madridu i La Rioji te baskijskom gradu Vitoriji-Gasteiz zatvoreni na dva tjedna vrtići, škole i sveučilišta. Kompanije je pozvala na fleksibilnije radno vrijeme i dopuštanje zaposlenicima rad od doma. Starijim osobama preporuča ostanak kod kuće te poziva stanovnike da ne putuju ako nije neophodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo