'Oni su tandem u p.m.!'

'Ako bi netko trebao biti protiv Mamića, onda sam to ja jer zbog njega sam danas u dalekoj Kini. Svi treneri koji su kod njega prodefilirali su k...

12.4.2011.
11:05
VOYO logo

Među osamdeset Dinamovih skupštinara koji će u utorak od 18 sati zasjedati u slavu Zdravka Mamića, samo su tri bivša trenera: Mirko Bazić, Vlatko Marković i Marijan Vlak. Na tom dugom popisu nema ni onoga koji je donio prvu dvostruku krunu i Ligu prvaka (Zlatka Kranjčara), ni pobjednika nad Ajaxom (Branka Ivankovića), ni jedinoga s dva uzastopna naslova prvaka (Krune Jurčića), a niti najtrofejnijega - Miroslava Blaževića.

Kod predsjednika koji će u utroak dobiti četvrti mandat, Ćiro je odradio samo jednu sezonu. Barišić ga je doveo, a Mamić potjerao iz Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bi netko trebao biti protiv Mamića, onda sam to ja jer zbog njega sam danas u dalekoj Kini. Svi treneri koji su kod njega prodefilirali su k...c za tvog prijatelja Ćiru, ali on zna: Ako sam ja tu, on ne može biti apsolutni gospodar", kaže Ćiro.

Koliko god da je Ćiro ogorčen na Mamića i dalje ga podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ogorčen na njega jer mi je napravio nešto najgore, ali ne mogu mu ne priznati da Dinamo u prvenstvu nikada nije bi tako dominantan kao kod Mamića i nikada u povijesti u klubu nije bila tako komforna materijalna situacija kao sada. Znate, Mamić će kad-tad morati otići, a onda ćeš vidjet' da će onaj koji dođe poslije njega prvo reći: "Đe je taj Mamić, vraćajte ga!" Jer taj Mamić je danas apsolutni vladar, jedini diktator koji je uspio pobijediti raju", dodaje Ćiro.

A evo kako je opisao Mirka Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam postoji li ijedan čovjek koji je posvetio toliko vremena razmišljanju o tom odnosu Mamića i Barišića koliko sam ja. I opet, nemam definiranu dijagnozu, nego konstatiram: to je tandem u p.m.! Barišić je predsjednik, a Mamić odlučuje o svemu".

"Da, bio sam tada trener Osijeka i Barišić me, dok je Mamić još bio u sjeni, pitao: 'Molim vas, biste li došli za trenera u Dinamo?' Ali, kad su BBB čuli za to, odmah su počele demonstracije protiv mene. I ja sam postavio uvjet: ako BBB još jednom manifestiraju takvu vrstu otpora, neću doći u Dinamo. I, naravno, na sljedećoj utakmici opet transparenti 'Pederu', uvrede na moj račun... Završila utakmica, a jedna djevojka, novinarka, pita me: Hoćete li ostati dosljedni i odustati od dolaska u Dinamo. Ja hoću reći 'naravno!', a Mamić mi u tom trenutku stavi ruku na usta i ugura me u lift! A Barišić me dočeka riječima: "Ćiro, nećete valjda dopustiti da ulica vodi klub?". I tako sam postao Dinamov trener", zaključio je Miroslav Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo