ON IMA OZBILJNIH PROBLEMA: / Legendarni golgeter usred TV prijenosa uzviknuo nacistički pozdrav. Objašnjenje je još luđe

Image
Foto: Profimedia

Nizozemac se kasnije pokušavao ispričati, ali, ruku na srce, nije mu nešto isprika

24.11.2019.
16:19
Profimedia
VOYO logo

Legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten propisno se osramotio usred televizijske emisije utakmice Ajaxa i Heraclesa. Naime, on je tada prilikom uzimanja izjave pred kamerom upotrijebio nacistički pozdrav "Sieg Heil".

Van Basten je danas stručni komentator Fox Sportsa, a razgovarao je s njemačkim trenerom i prilikom rastanka je izustio, valjda misleći da je duhovit, baš pozdrav koji su Nijemci koristili za vrijeme režima Adolfa Hitlera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac se kasnije pokušavao ispričati, ali, ruku na srce, nije mu nešto isprika. "Nisam imao namjeru šokirati ljude. Ispričavam se. Bila je to glupa šala", kazao je Van Basten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, nije mu bio baš i neki tajming za ovu "šalu" jer ovoga vikenda igrači u Nizozemskoj započeli su borbu protiv rasizma i uoči svake utakmice igrači su stajali mirno jednu minutu. Razlog je incident iz proteklog tjedna kada su navijači rasistički izvrijeđali tamnoputog nogometaša na utakmici Den Boscha i Excelsiora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo