TO JE ONAJ IZ KNINA / On će uskoro braniti protiv Hrvatske. Pogledajte bizarnu pogrešku vratara Crvene zvezde zbog kojeg su ispali iz Europe

Image
Foto: Profimedia

U skupini H drugo mjesto osvojio je Monaco 4-1 (2-0) pobjedom protiv Crvene zvezde, treće mjesto osvojio je Trabzonspor

3.11.2022.
21:14
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Feyennorda i Real Sociedada osigurali su prva mjesta u skupinama F i E Europske lige kojima su se izravno plasirali u osminu finala tog natjecanja.

Feyenoord je do prvog mjesta u skupini stigao minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Lazija na svom De Kuipu, dok je Real Sociedad završio ispred Manchester Uniteda usprkos 0-1 (0-1) porazu na svojoj Anoeti od "crvenih vragova" u posljednjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord je pobjednički pogodak postigao u 64. minuti kada je Gimenez prvo gurnuo svog čuvara u vratara Lazija Provedela, a zatim i poslao loptu u mrežu. Iako je ta situacija pregledavana VAR-om nije došlo do promjene odluke iako je očito kako je strijelac prije pogotka napravio prekršaj.

Igrali Vrsaljko i Bašić

Oba sastava okončala su natjecanje sa po osam bodova, a isti bodovni učinak imali su i Midtjylland te Sturm nakon što je danski sastav u četvrtak slavio na svom terenu sa 2-0 (1-0) golovima Dreyera (15, 72). Tako je o konačnom redoslijedu odlučivala razlika pogodaka, a tu je najbolji bio Feyenoord koji će tako izravno u osminu finala Europske lige, Midtjylland će kao drugi u međurundu tog natjecanja, Lazio kao treći će na proljeće igrati u Konferencijskoj ligi, dok je Sturm otpao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma Bašić igrao je za Lazio do 67. minute.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

U San Sebastianu je Manchester United pobijedio golom mladog Garnacha (17). No, kako je u prvoj utakmici na Old Traffordu bilo 1-0 za Real Sociedad, a oba su sastava osvojila po 15 bodova, o prvom mjestu je odlučivala ukupna razlika pogodaka u kojoj je za jedan gol bolji bio španjolski sastav koji će tako izravno u osminu finala dok će Manchester United u međurundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Vrsaljko odigrao je drugo poluvrijeme za Olympiacos u 0-2 (0-0) domaćem porazu od Nantesa u skupini G. Tom pobjedom Nantes je stiao do drugog mjesta i nastavka natjecanja u međurundi Europske lige, dok će Qarabag u Konferencijsku ligu. Olympiacos je još ranije izgubio sve izglede za prolazak dalje.

Zvezda ispala

U skupini H drugo mjesto osvojio je Monaco 4-1 (2-0) pobjedom protiv Crvene zvezde, treće mjesto osvojio je Trabzonspor 1-0 (1-0) pobjedom protiv Ferencvarosa pa će igrati u Konferencijskoj ligi, dok je Crvena zvezda ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu utakmicu obilježila je bizarna pogreška vratara Crvene zvezde, kanadskog reprezentativca rođenog u Kninu, Milana Borjana. Borjan, koji inače tvrdi da je rođen u Kninu u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj, izašao je preagresivno na jednu loptu i zaplivao u prazno, a nakon te greške pao je gol.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borjan će, spomenimo, uskoro braniti protiv Hrvatske na SP-u u Kataru gdje se ove dvije ekipe susreću u grupnoj fazi u drugom kolu.

Još ranije su prva mjesta u skupinama G i H osigurali Freiburg i Ferencvaros, kao i Betis i Union Saint-Gilloise u skupinama C i D, dok će od 21 sat pasti odluka o putnicima dalje iz skupina A i B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međurundi Europske lige drugoplasirani iz skupina igrat će protiv trećih iz skupina Lige praka, a to su Ajax, Barcelona, Juventus, Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Šahtar i Sporting.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo