Hrvatska izbačena s EURA: 'Doživjeli smo da nam dogovore utakmicu!'

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije do 17 godina, Ivan Gudelj nije mogao ostati smiren nakon Pirove pobjede protiv Ukrajine.

11.5.2013.
22:36
VOYO logo

Hrvatskoj je za plasman u polufinale trebala pobjeda protiv Ukrajine i sve osim neriješenog rezultata u drugoj utamici 3. kola skupine B, između Italije i Rusije. Premda smo se malo pribojavali dogovora Talijana i Rusa, izbornik je prije susreta u svojoj kolumni na našem portalu objasnio da ne vjeruje u tako nešto.

Međutim, nakon susreta s Ukrajinom nije mogao sakriti ogorčenje, pogotovo kad je čuo kakvo su sramotno drugo poluvrijeme, bez ijedne prilike nakon izjednačenja odigrali Rusi i Talijani, te sačuvali upravo najidealniji rezultat 1:1. A upravo je taj rezultat bio dovoljan da obje reprezentacije odu u polufinale, a Hrvatsku ispadne s EURA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako ostati sabran, kako utješiti ove mladiće koji su nakon utakmice ostali ležati plačući na terenu? Kada imate u zadnje 34 utakmice samo jedan poraz i kada doživljavate ovakvu nepravdu onda tu nema puno velikih riječi. Apsolutno smo zaslužili prolaz dalje, najbolja smo reprezentacija u skupini, trebali smo pobijediti i Talijane i Ruse jer smo bili bolji. Na kraju ovo doživimo, da nam se smiju, dogovore utakmicu. Znali smo da je i ovo moguće, ali nadali smo se da to neće biti baš tako", izjavio je Gudelj za Sportski.net nakon utakmice i dodao:

http://www.youtube.com/embed/z7b_lThDooI Sramota Italije i Rusije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eto, to je to, glavno da UEFA drži stalno predavanja o fair-playu. Teško mi je vjerovati da se to već kod ovog uzrasta, praktički djece, već događa. Pa pogledajte, golovi su kod Talijana padali u prvoj minuti prvog i prvoj minuti drugog poluvremena. Zapravo, dalo se to naslutiti prije utakmice, u jednom hotelu svi boravimo, i mi Ukrajinci i Rusi i Talijani. Smijuljili su nam se Talijani i Rusi, primjetili smo to", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo