OGORČENA LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA: / 'Davno sam rekao da Babić nije dorastao biti izbornik'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bez imalo dlake na jeziku legendarni vratar hrvatske rukometne reprezentacije Valter Matošević poručio je kako Željko Babić ne smije ostati na mjestu izbornika.

30.1.2017.
20:35
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza od Slovenije u utakmici za treće mjesto na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac sazvao je sjednicu Upravnog odbora. Jedina točka bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru reprezentacije.

Image
KAUBOJI SE VRATILI U HRVATSKU: /

Babić zbrisao novinarima, Balić odgovorio na pitanje o smjeni...

Image
KAUBOJI SE VRATILI U HRVATSKU: /

Babić zbrisao novinarima, Balić odgovorio na pitanje o smjeni...

'Nemam pojma zašto sam smijenjen'

Za Matoševića dvojbe nema - Babić nije dorastao biti izbornik Kauboja. Matošević je bio u Babićevom stožeru na lanjskom Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, ali je izbornik iznenada odlučio promijeniti trenera vratara i na tu poziciju postaviti Venija Loserta. Zašto je smijenjen Matošević?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to ni danas ne znam niti imam obrazloženje. Nemam pojma", rekao je Riječanin u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matošević smatra da odnosi unutar stožera nisu loši, a o ulozi legendarnog Ivana Balića kaže:

"Ivano je veliko ime, zadužio je hrvatski sport. On mora biti u rukometu. Što se njega tiče, tu nema nikakvih zamjerki. Dok smo surađivali, njegova je uloga bila pozitivna, a vjerujem da je i sada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Velika je odgovornost na izborniku'

Osvajač dva olimpijska zlata jasan je kad ga se pita tko je odgovoran za izostanak medalje na SP-u u Francuskoj i poraz od Norveške nakon produžetaka u polufinalu.

"Prije svega, ovo je veliki uspjeh. Biti četvrti na svijetu je velika stvar. S druge strane, dođe do razočaranja jer smo imali medalju nadohvat ruke, a nismo znali to iskoristiti. Puno se priča o tom sedmercu (promašaj Horvata nakon isteka vremena protiv Norveške, op. a.), no nije tu sedmerac bio problem. Jer mi smo vodili 22-20 minutu prije kraja. To smo izgubili. Vodili smo osam razlike protiv Slovenije. I to smo izgubili. Tu velika odgovornost pripada i izborniku. Davno prije sam rekao da Babić, po mom mišljenju, ne spada u tu kategoriju trenera koja može voditi jednu tako renomiranu reprezentaciju. On još uvijek nije dorastao tome", istaknuo je Matošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih se dana spominje da bi se na klupu reprezentacije zajednički mogli vratiti nekadašnji izbornici Lino Červar i Slavko Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su iskusni treneri. Obojica su donijela puno medalja hrvatskom rukometu. Upravni odbor će odlučiti tko će preuzeti tu veliku obvezu s obzirom da nas početkom iduće godine očekuje Euro u Hrvatskoj", zaključio je Matošević.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo