OGLASILI SE IZBORNICI IZ 'SKUPINE SMRTI' U KOJOJ SE NALAZE VATRENI: / Iznenadit će vas reakcije Deschampsa, a posebno Santosa

Image
Foto: Profimedia

Ždrijeb je komentirao i strateg Francuske, Didier Deschamps

3.3.2020.
22:49
Profimedia
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon ždrijeba Lige nacija, u kojem smo za protivnike dobili Portugal, aktualnog europskog prvaka i pobjednika prvog izdanja Lige nacija, svjetskog prvaka Francusku, te Švedsku.

"Znali smo da nas čekaju teški protivnici i tko god da je došao bio bi jak. Igrat ćemo sa svjetskim i europskim prvakom. Dobili smo vjerojatno najjaču moguću skupinu, ali to je ono što želimo, jake i atraktivne utakmice. Navijači će moći uživati, imat će što gledati. Važno je za Hrvatsku da smo opet u vrhu, da igramo najjače utakmice, atraktivni smo i svi nas hoće gledati", izjavio je u utorak Dalić za Novu TV nakon ždrijebu u Amsterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusku nikad nismo dobili, a poraza u finalu SP u Rusiji (2-4) još uvijek se sjećamo. Dobro se sjećamo i poraza u polufinalu SP 1998. (1-2), kada nam je sa dva gola presudio Lilian Thuram. Ni Portugal nam ne leži, četiri poraza i jedan remi. Još nas boli poraz u osmini finala Eura 2016., kada smo izgubili u produžecima, a presudio nam je Ricardo Quaresma u 117. minuti.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

France's coach Didier Deschamps is seen during the friendly football match France vs Uruguay, on November 20, 2018 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Reakcije Francuza

Ždrijeb je komentirao i strateg Francuske, Didier Deschamps, njemu baš i nije svejedno što je dobio ovako tešku skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motivacije ne smije nedostajati, ona uvijek mora biti tu, a to su prestižni protivnici. Liga nacija je zanimljivija od prijateljskih utakmica. To je sjajno natjecanje, prvo izdanje bilo je sjajno i drugo će biti također. Prijateljski susreti s komplicirani i nisu uvijek atraktivni igračima", rekao je izbornik Tricolora.

"Zanimljiva i izjednačena grupa s tri momčadi koje su u svjetskih top 20. To su tri jako vrijedna protivnika s talentiranim igračima koje dobro poznajemo. Hrvatsku iz finala Svjetskog prvenstva, Švedsku iz kvalifikacija i Portugal s Eura 2016. kada smo izgubili u finalu", rekao je Noel Le Graet, predsjednik francuskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Portugal's head coach Fernando Santos reacts after the final draw of the UEFA Euro 2020 football tournament in Bucharest on 30/09/2019-Bucharest, ROMANIA CreditALEX NICODIM/SIPA//SERRESRAPHAEL__ALX5136/1912021810/Credit:ALEX NICODIM/SIPA/1912021813, Image: 486000451, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ALEX NICODIM / Sipa Press / Profimedia

Portugalci i Šveđani suzdržaniji

Izbornik Portugala, Fernando Santos, interesantno, nije rekao niti riječ o Hrvatskoj. "To je jako važno natjecanje. Ne kažem da će u budućnosti biti poput Eura ili Mundijala, ali momčadi će igrati žestoko. Portugal je već ostavio traga u ovom natjecanju. Imat ćemo što reći, ali sada smo fokusirani na Euro", rekao je Fernando Santos.

Šveđanima daju najmanje šanse u skupini, ali u toj momčadi igraju Dejan Kuluševski hit-igrač Serie A kojeg je Juve platio 35 milijuna eura i Victor Lindelof iz Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo svoje šanse, pogotovo jer smo odigrali dobre utakmice protiv Francuske, a u zadnjem našem susretu pobijedili smo 2-1 u Stockholmu", rekao je Janne Andersson.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo