OGLASILA SE TORCIDA: / 'Apsurdan je pretres navijačkih udruga dok inspekcija ne upada HNS-u'

MUP-ova inspekcija u srijedu je u više hrvatskih gradova provela nadzore prostora koje koriste udruge navijača, ali tamo nisu pronađena pirotehnička sredstva.

24.3.2017.
13:49

Ovi preventivni nadzori bili su obavljeni u desetak gradova, a na meti inspektora bili su navijački prostori zagrebačkih BBB-a u Ilici 37, splitske Torcide, riječke Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta kojima su morali prepiliti lokot jer policiju najžešći šibenski navijači nisu htjeli pustiti unutra.

Povodom ove preventivne policijske akcije, oglasila se Torcida Vodice i izdala sljedeće priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

"U srijedu, 22.03.2017 policijski službenici obavili su pretres naših prostorija. Razlog ovog kako navode preventivnog pretresa je pronalaženje pirotehničkih i eksplozivnih tvari u cilju sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima zbog nadolazeće utakmice Hrvatska - Ukrajina.

Apsurdan je pretres udruge KNH Torcida Vodice ne samo zbog činjenice da policijski službenici nisu ništa pronašli, nego zbog razloga koji navode: 'preventivno djelovanje prije utakmice Hrvatska - Ukrajina'. Dobro je poznato da KNH Torcida Vodice već duže vremena organizirano ne odlazi, pa čak i ne prati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije (ako se ona tako može i nazvati) iz poznatih razloga.

Zanimljivo kako policijski službenici kao državna institucija 'upadaju' u navijačke udruge, a nemaju nikakvih indicija i sumnji za takve radnje, dok jedna druga državna institucija (sportska inspekcija) ne 'upada' u udrugu HNS (Hrvatski Nogometni Savez) koja se već više od godinu dana od stupanja na snagu odbija pridržavati zakona o sportu koji je donesen u saboru RH!

Za našu državu i vlast su navijači i navijačke udruge glavni problem, a osobe optužene za teški kriminal, korupciju kao i udruge koje se ne pridržavaju zakona nisu apsolutno nikakav problem", stoji u priopćenju koje je na svom siteu objavio Dalmatinski portal.


Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali