Oduševljenje na vrhuncu: 'Ovo nema ni Wembley!'

U trenucima dok su radnici uljepšavali maksimirski stadion na njemu se pojavio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 'Svaka čast, ovakav travnjak nema niti Wembley.

13.7.2011.
10:40
VOYO logo

Maksimirski stadion doživio je pravi preobražaj te u novom ruhu čeka navijače koji će doći podržati Dinamo u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Neftçija.

Večer prije susreta stadion je obišao i gradonačelnik Dinama Milan Bandić te zadovoljno izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav travnjak nema niti Wembley. Dinamo je nacionalni simbol i zaslužuje pravi stadion. Svaka čast dečkima koji tu svakodnevno rade. Posebno Miljenku Sakomanu, koji danima ne spava. Stadion izgleda sjajno. Nadam se da je ovo rješenje za idućih 10 godina", izjavio je Bandić za 24sata.

Još na početku priprema Kruno Jurčić je rekao koji će igrači istrčati u srijedu u susret s Neftçijem. I ostao je kod tih 11, dvojben je tek Cufré zbog ozljede, ali tu može uskočiti Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, uigravali smo i Vidu, tako da nemamo problema, nisam zbog toga zabrinut. S Cufréom imamo iskustvo, a s Vidom agresivnost", govorio je trener Dinama iz karantene u koju je odveo svoju momčad.

No, Vida na utakmici s Bakuom nije bio dobar, previše je 'curilo' preko njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to problem, on manjak utakmica, zbog kojih se pogreške događaju, nadoknadi svojom brzinom", kaže trener Modrih.

Utakmica s Neftçijem je biti ili ne biti, još jedna u nizu povijesnih. Povijesna bi bila da Dinamo izgubi jer bi se tako već u srpnju oprostio od Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek su te prve utakmice najnezgodnije jer nema prava na popravak", svjestan je Jurčić problema koji ga mogu zadesiti.

Ispadanje od Neftçija znači i vjerojatni oproštaj Krune od klupe Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno bi bilo jako neugodno i morao bih razgovarati s čelnicima kluba o daljnjim planovima. Ali, glupo je sad hipotetski govoriti o svemu tome jer ne razmišljam na taj način. Razmišljam o tome kako zabiti što više golova Neftçiju", kaže Jurčić.

Nervoza je prisutna, kao i prije svake utakmice, ali i trener Dinama zna da zapravo sve ovisi o njegovim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa posebno, kao i pred svaku utakmicu. I takvo razmišljanje pokušavam prenijeti i na igrače, da igramo običnu utakmicu, u kojoj moramo voditi igru iako Neftçi ima dobru momčad, igrače koji su igrali u jakim ligama", zaključio je Kruno.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107120311006 arti-201107110873006 arti-201107080868006 arti-201107080387006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo