Odbjegli dinamov sin poslao zanimljivu poruku Zdravku Mamiću

Odbjegli Dinamovac Robert Murić u petak na večer upisao je premijerni pogodak za drugu momčad Ajaxa.

27.9.2014.
11:12
VOYO logo

Ajax II je u sklopu osmog kola druge nizozemske nogometne lige gostovao kod Emmena i odigrao neriješeno, 2:2. Bivši igrač Dinama Robert Murić bio je strijelac za Ajax II u 35. minuti dvoboja za vodstvo amsterdamske momčadi od 2:0.

Međutim, Ajax nije uspio doći do slavlja. Emmen je u drugom poluvremenu uspio izjednačiti na 2:2. Murić je u 53. minuti, kod rezultata 2:1, izašao iz igre, a umjesto njega ušao je El Hasnaoui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Robert je dobio vrlo jaki udarac u gležanj, međutim za sada nam je jako komplicirano prognozirati o kakvoj se ozljedi radi. Sve će nam reći subotnje pretrage", kazao je trener Ajaxove druge momčadi.

Ovo je Muriću bio treći nastup za drugu momčad Ajaxa. Trener najjače momčadi Ajaxa Frank de Boer smatra kako Hrvat još nije dostigao nivo igre koji zadoljavaju kriteriji za seniorski sastav i natjecanje u Eredivisie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/gMoBFY94mB4

Murić je, osim svoje talentiranosti, hrvatskoj javnosti postao poznat i zanimljiv zbog odlaska iz Dinama u Ajax, kao i zbog sukoba Zdravka Mamića i njegovog oca. Naime, trakavica oko mladog igrača, koji ima sve predispozicije da izraste u klasnog napadača, počela je još prošle zime kada je Murić dogovorio prelazak u Ajax nakon čega je izbačen iz prve momčadi, a na treninge juniorske ekipe više nije dolazio. Po Zagrebu je krenula priča kako se Zdravko Mamić prijetio Murićevom ocu kojem se toliko zamjerio da je potonji totalno poludio i jako se zainatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je Robert čekao rođendan i raskid ugovora s Dinamom na koji je imao pravo zbog nepravilnosti kod potpisivanja. Međutim, Dinamo ga je pretekao pa u uredima HNS-a izborio raskid spornog ugovora kako bi na snagu vratio stari stipendijski ugovor po kojemu Murić ne može nikamo do 2015. godine. Ajax je to, očito, prekasno shvatio. Da stvar bude gora HNS je navodno samoinicijativno (što im je samo trebalo takvo obrazloženje?) prolistao Murićev profesionalni ugovor s Dinamom koji je vrijedio do lipnja ove godine.

Komisija za registraciju igrača tada je zapanjeno shvatila da ugovor - koji je bio na snazi više od godine dana - nije valjan jer nije bio parafiran na svim stranama. Zbog toga ga je Komisija poništila, a na snagu je automatski stupio Murićev stipendijski ugovor koji vrijedi do lipnja 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamu nisu skrivali začuđenost potezom velikog kluba tvrdeći da nema šanse da se taj transfer realizira do iduće godine, a čak je i Zdravko Mamić ustvrdio da Dinamo nikako ne može izgubiti tu parnicu. Murić je i suspendiran nakon što je objavio da odlazi u Ajax. Na koncu je mladi Hrvat došao na svoje, postao je igrač Ajaxa, te tako zadao bolan udarac Zdravku Mamiću.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo