ODBIO GA DINAMO, A SADA JE ZVIJEZDA SP-A: / Barcelonin Kolumbijac koštao je 'sitniš', a sada ga ne možete dobiti ispod 100 milijuna

Image
Foto: AFP

Kolumbijski stoper koji igra za Barcelonu hit je prvenstva

3.7.2018.
11:20
AFP
VOYO logo

Postigao je dva pogotka u grupnoj fazi, a onaj protiv Senegala odveo je Kolumbiju u osminu finala, iz Barcelone ga možete odvesti ako iskeširate vrtoglavih 100 milijuna, a prije dvije godine ga je odbio – Dinamo.

Yerry Mina jedan je od hitova Svjetskog prvenstva – riječ je talentiranom mladom stoperu koji može igrati i kao zadnji vezni, a danas će u dresu Kolumbije čuvati jednog od najboljih napadača svijeta, Harryja Kanea, i boriti se za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je blizu prelasku u Dinamo

Prije dvije i pol godine, Mina je bio blizu prelaska u zagrebački Dinamo.

"Bio sam prije dvije i pol godine u Kolumbiji na utakmici Independiente Santa Fe - Deportivo Cali. I svidio mi se jedan igrač Independientea, koji je prvo poluvrijeme igrao zadnjeg veznog, a u nastavku je bio srednji branič! Bio je to Mina, tada je imao 20 godina", rekao je za SN menadžer Milan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imali su izlike da ga ne uzmu'

"Odmah sam nakon utakmice razgovarao s Minom i klupskim čelnicima i rekli su mi da je njegova otkupna cijena milijun i pol eura, iako bi se ozbiljnim pregovorima ta cijena mogla i spustiti, a i ne bi se moralo sve odjednom uplatiti, nego u nekoliko rata. Vratio sam se u Zagreb, otišao sam u Maksimir i ponudio sam Minu Dinamovoj struci. Pogledali su videozapise nekih njegovih utakmica i nisu baš bili zagrijani, rekli su mi da je to previše novca, uz još nekoliko izgovora da ga ne uzmu.

Barcelona ga je platila 12 milijuna eura

"Pola godine nakon što sam ga ponudio Dinamu, Minu je kupio brazilski Palmeiras za četiri milijuna eura, a nedavno je prodan Barceloni za čak 12 milijuna eura! Dinamo ga je, eto, mogao imati za kudikamo manji novac, ali struka je procijenila da to nije igrač za Dinamo. U Maksimiru bi još uvijek negdje trebali imati moje izvještaje o Mini koje sam im e-mailom slao iz Kolumbije", zaključio je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo