NAJBOLJIH 11 / Od svih dinamovaca najbolji onaj na posudbi: Varaždinci dominiraju u momčadi kola

Image

Zanimljivo je baciti pogled i na ovotjednu momčad kola u kojoj dominiraju igrači Varaždina. Njih su se čak četvorica našla u najboljih 11, a uz Varaždince tu su po dva nogometaša Slaven Belupa i Dinama te po jedan iz Osijeka, Rijeke i Lokomotive

6.3.2023.
13:53
VOYO logo

Još jedan je nogometni vikend prošao, još jedan ponedjeljak došao. Iza nas je 24. kolo HNL-a, a na tablici usprkos nekoliko neočekivanih rezultata nema tektonskih promjena.

Istra i Rijeka su u petak odigrali atraktivnu, ali i prilično incidentnu utakmicu u kojoj su umjesto dvostrukog strijelca Nike Jankovića u prvi plan iskočili sudac Titlić i vrlo nervozni Ante Erceg. Gosti s Kvarnera slavili su sa 0:2, a u posljednjih pola sata pocrvenila su čak dva igrača Istre. Prvo je izletio Mlinar zbog starta kojeg je sudac Titlić procijenio pregrubim, a u sam smiraj utakmice je Erceg potpuno izgubio živce i sucu oteo papirić na kojem bilježi kartonirane igrače te ga je pocijepao i rasuo po terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoka borba za Europu

Bez obzira na repove koji će ostati iza ove utakmice, Rijeka je uzela važna tri boda i od četvrtog mjesta koje će izgledno voditi u Europu je udaljena samo dva boda.

Subotnji program je donio ogled Varaždina i Šibenika u kojem su momci iz Grada baroka odnijeli puni plijen na krilima raskošne predstave Tonija Teklića. U drugom susretu dana, Gorica je iz Koprivnice odnijela vrijedan bod usprkos činjenici da su posljednjih dvadesetak minuta igrali s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja je donijela dva iznenađenja. Prvo je Lokomotiva pobijedila Hajduka na Poljudu u utakmici sa čak sedam pogodaka. Momčad s Kajzerice je u prvom dijelu potpuno nadigrala Splićane pa je pravo čudo da nakon 0:2 nisu na odmor otišli i s daleko većom prednošću. Naime, u posljednjim trenucima prvog dijela Mlakar je smanjio da bi sredinom drugog poluvremena Livaja poništio vodstvo Lokosa. I kad je 15-ak tisuća navijača na Poljudu bilo uvjereno da Hajduk može preokrenuti stvari u svoju korist, novi raspad sustava je u samo četiri minute Lekinu momčad ponovno vratio u zaostatak od dva pogotka. Yassine Benrahue je tek ublažio bolan poraz.

Image
Foto: Sofascore
Image
Foto: Sofascore

Miroljubivo na Maksimiru

U posljednjem susretu, Osijek koji je vrlo neuvjerljiv u proljetnom dijelu je usprkos svim očekivanjima, otrgnuo bod Dinamu na Maksimiru. Jedan pogodak Miereza, pa majstorija Petkovića za konačnih 1:1.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je uvjerljivo prvi sa 12 bodova prednosti i utakmicom manje u odnosu na Hajduk. Osijek je na trećem mjestu sa osam bodova manje od Splićana. Iza njihovih leđa vodi se žestoka bitka za Europu, a u njoj sudjeluju svi klubovi od četvrtog do osmog mjesta koji su stisnuti samo u pet bodova.

Zanimljivo je baciti pogled i na ovotjednu momčad kola u kojoj dominiraju igrači Varaždina. Njih su se čak četvorica našla u najboljih 11, a uz Varaždince tu su po dva nogometaša Slaven Belupa i Dinama te po jedan iz Osijeka, Rijeke i Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Simultanka Jankovića

Na vratima je prema ocjenama Sofascorea Oliver Zelenika, a trojac pred njim čine Novak Tepšić, Mihael Žaper i Luka Jelenić. Poziciju korektora veznog reda drži neprikosnoveni Josip Mišić, a četvorka ispred njega je imala fantastičan vikend iza sebe. Niko Janković, Dinamov igrač na posudbi u Rijeci, je sa dva pogotka Istri ugrabio titulu igrača kola. Tek malo slabiju ocjenu su za svoje fantastične partije zaslužili Tonio Teklić i Hajdukov krvnik Ibrahim Aliyu. Poker ofenzivnih veznjaka zatvara Slavenom Antonio Bosec.

Napadački par čine Fran Brodić koji igra u sjajnoj formi ove sezone te Dinamov maestro Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo