Većina megapopularnih nogometaša proteklih godina, osim primarnog izvora zarade u klubu, ima i sekundarni izvor zarade i to na društvenim mrežama. Instagram se pokazao kao najunosnija od svih njih, a na njoj popularni nogometaši zarađuju toliko novca da se, zapravo, nogometom ne moraju više niti baviti.

Ono što većinu zanima jest koliko zapravo nogometaši zarade od sponzoriranih objava na društvenim mrežama. Agencija CRO Agency LoveUX napravila je studiju koja se bavim upravom tom tematikom, odnosno, objavili su koja su tridesetorica nogometaša s najvećom zaradom od društvenih mreža.

Rakitić također na popisu

Prvi je, dakako, Cristiano Ronaldo. Portugalac je uprihodio čak 15,85 milijuna funti kroz 32 sponzorirane objave u godinu dana, što znači da je zaradio 495 tisuća funti po objavi. Iza njega je Lionel Messi s 8,46 milijuna funti zarade, a imao je 24 sponzorirane objave, dok je na trećem mjestu Neymar, zatim Zlatan Ibrahimović i na petom mjestu je Paul Pogba.

Imamo tu i dvije zanimljive situacije. Prvo, na popisu se našao i jedan Hrvat, Ivan Rakitić, koji je zaradio 513.252 funte i nalazi se na 13. mjestu ljestvice. Druga zanimljivost je ta što se na popisu našao i Gareth Bale. Velšanin već godinama gotovo da i ne igra nogomet, a nedavno se pojavila i informacija kako razmišlja o umirovljenju, no zaradio je 166.951 funtu i to od samo dvije sponzorirane objave.