ON UOPĆE NE TREBA IGRATI NOGOMET / Pogledajte koliko Ivan Rakitić zaradi samo od objava na Instagramu

Image
Foto: Profimedia

Ono što većinu zanima jest koliko zapravo nogometaši zarade od sponzoriranih objava na društvenim mrežama

10.6.2021.
8:39
Profimedia
VOYO logo

Većina megapopularnih nogometaša proteklih godina, osim primarnog izvora zarade u klubu, ima i sekundarni izvor zarade i to na društvenim mrežama. Instagram se pokazao kao najunosnija od svih njih, a na njoj popularni nogometaši zarađuju toliko novca da se, zapravo, nogometom ne moraju više niti baviti.

Ono što većinu zanima jest koliko zapravo nogometaši zarade od sponzoriranih objava na društvenim mrežama. Agencija CRO Agency LoveUX napravila je studiju koja se bavim upravom tom tematikom, odnosno, objavili su koja su tridesetorica nogometaša s najvećom zaradom od društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Cristiano Ronaldo / Profimedia

Rakitić također na popisu

Prvi je, dakako, Cristiano Ronaldo. Portugalac je uprihodio čak 15,85 milijuna funti kroz 32 sponzorirane objave u godinu dana, što znači da je zaradio 495 tisuća funti po objavi. Iza njega je Lionel Messi s 8,46 milijuna funti zarade, a imao je 24 sponzorirane objave, dok je na trećem mjestu Neymar, zatim Zlatan Ibrahimović i na petom mjestu je Paul Pogba.

Imamo tu i dvije zanimljive situacije. Prvo, na popisu se našao i jedan Hrvat, Ivan Rakitić, koji je zaradio 513.252 funte i nalazi se na 13. mjestu ljestvice. Druga zanimljivost je ta što se na popisu našao i Gareth Bale. Velšanin već godinama gotovo da i ne igra nogomet, a nedavno se pojavila i informacija kako razmišlja o umirovljenju, no zaradio je 166.951 funtu i to od samo dvije sponzorirane objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo