OBJAVLJENI TERMINI NA SP-u: / Igrat će se u sedam različitih termina! Vašim šefovima na poslu ovo se niti malo neće svidjeti

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Krovna organizacija svjetskog nogometa Fifa, na svojoj je službenoj internetskoj stranici, objavila termine, odnosno satnice utakmica na nadolazećem SP-u.

15.11.2017.
18:39
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko nogometno prvenstvo, koje se sljedećeg ljeta održava u Rusiji.

To znači da će u lipnju sljedeće godine čitava nacija biti u transu, nogomet će biti u prvom planu, odnosno nastup Vatrenih na turniru, koji je za neke starije reprezentativce (Modrića, Ćorluku) vjerojatno i posljednja prilika za neki ozbiljniji rezultat na reprezentativnom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATI, SPREMITE SE: Sutra u 10 sati počinje druga faza prodaja ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Fifa se, organizirajući utakmice i satnice, našla u poteškoćama zbog čak 11 različitih vremenskih zona u Rusiji. No, na kraju je krovna organizacija svjetskog nogometa pronašla rješenje. Pazili su organizatori da ne pretjeraju pa su gradove domaćine SP-a stisnuli u samo njih četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno se pitate koliko je vremenska razlika između gradova domaćina SP-a u Rusiji i Hrvatske? Kalinjingrad je na plus jedan sat u odnosu na "Lijepu našu". Kazanj, Moskva, Nižni Novgorod, Rostov na Donu, Saransk, Soči, St. Peterburg, Volgograd su na plus dva, Samara je na plus tri, Jekaterinburg je, pak, na plus četiri sata u odnosu na Hrvatsku.

STADIONI SP-a U RUSIJI: Ako želite bodriti

Jekaterinburg je najistočnije na području Rusije, na rijeci Iset istočno od Urala, prirodne granice Europe i Azije. Termini utakmica zbog te vremenske razlike u odnosu na centralnu Europu neće biti previše kasni. Otvorenje turnira bit će u 16 sati po hrvatskom vremenu, a finale će se održati u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DALIĆ ZA NET.HR KOMENTIRAO DOGOVOR SA ŠUKEROM, OTKRIO ŠTO GA SMETA U MEDIJIMA PA PORUČIO: ‘Nisam ja nikakav spasitelj ni junak’

Što se tiče samih utakmica, onog što nas sve većinu zanima, najbitnije za istaknuti kako će se natjecanje po skupinama, odnosno utakmice u tom prvom dijelu turnira, igrati u čak sedam različitih termina po našem vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRUNO JURČIĆ ZA NET.HR: ‘Odnosi u reprezentaciji su bili jako narušeni. Svaka čast Daliću što je u najgorem trenutku podmetnuo leđa’

Pa će tako dvoboji prva dva kola će počinjati u 11, 13, 14, 16, 17, 19 i 20 sati, a utakmice posljednjeg trećeg kola u 15 i 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarni termini u početna dva kola bit će 13, 16 i 19 sati po hrvatskom vremenu, u 15 i 19 sati igrat će se utakmice osmine finala i četvrtfinala turnira, polufinala su na rasporedu u 19 sati, a utakmica za treće mjesto u 15 sati.

Sve navedeno možete vidjeti i u priloženom dokumentu koji je objavljen na Fifinoj web stranici. Upravo će spomenuti termini u prva dva kola turnira (11, 13, 14, 16, 17, 19 i 20) radit probleme s praćenjem Vatrenih u Hrvatskoj putem TV-a, jer će Hrvatska igrati u terminu kad se najčešće radi u Hrvatskoj. Poslodavcima se to zasigurno neće svidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo