NOVO OTKRIĆE: / Banke prijavile sumnjive aktivnosti, steže se obruč oko Blattera?

Image
Foto: AFP

Švicarske banke prijavile su 53 slučaja sumnjivih aktivnosti vezanih uz račune Međunarodne nogometne federacije (FIFA), potvrdio je švicarski državni odvjetnik.

17.6.2015.
10:51
AFP
VOYO logo

Kako prenosi BBC, Michael Lauber je izjavio da njegov ured u sklopu istrage o korupciji analizira ogroman broj zaplijenjenih dokumenata iz FIFA-e. Dodao je da se prijave švicarskih banaka odnose na slučajeve mogućeg pranja novca u tijekom dodjele domaćinstava za SP 2018. i 2022., te da ne isključuje da će u sklopu istrage na razgovor biti pozvan i predsjednik FIFA-e u ostavci Sepp Blattter iako zasad nije u statusu osumnjičenika.

Istaknuo je Lauber da se ne zamara pitanjem hoće li njegova istraga dovesti do oduzimanja domaćinstava Rusiji i Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovni izbor domaćina SP-a?

"Nije me briga hoće li biti kolateralne štete. Nije me briga za FIFA-ine vremenske rokove. Važni su mi jedino moji rokovi. Ovo je dinamičan proces i mogao bi odvesti u raznim smjerovima i zato vam ne mogu reći na što sam stavio fokus. "

BBC navodi da bi najnovija otkrića u istrazi mogla dovesti do ponovnog otvaranja procesa za odabir domaćina SP-a 2018. i 2022. Dokaže li se istragom da je bilo podmićivanja, za očekivati je da će prvenstva biti oduzeta spomenutim zemljama i da će kandidatura ponovno biti otvorena. Dakako, po ubrzanom postupku jer kad je u pitanju SP 2018., vrijeme curi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo