NOVINAR BBC-A OTKRIO UNITEDOV SENZACIONALNI PLAN ZA IZBACIVANJE BARCE: / 'Napravite pakao Rakitiću'

Image
Foto: AFP

Novinar otkrio plan Uniteda za izbacivanje Barcelone

16.4.2019.
19:55
AFP
VOYO logo

Manchester United od 21 sat kreće u tešku misiju hvatanja zaostatka od 1-0 iz prve utakmice na Camp Nou. Barcelona na svom terenu nije izgubila čak 30 utakmica u Ligi prvaka, što misiju Engleza čini još i težom.

Image
BARCELONA - UNITED 3-0: /

Magični Messi pojeo Crvene vragove za doručak i odveo Katalonce u prvo polufinale u posljednje četiri godine!

Image
BARCELONA - UNITED 3-0: /

Magični Messi pojeo Crvene vragove za doručak i odveo Katalonce u prvo polufinale u posljednje četiri godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Ne)moguća misija za United

Neki mediji pišu kako se radi o nemogućoj misiji za Crvene Vragove, no kod navijača kluba s Old Trafforda tinja optimizam. Chris Winterburn, novinar uglednog britanskog BBC-ja, za španjolsku Marcu je napisao tekst u kojem je naveo stvari koje United mora napraviti ako želi do senzacije u Kataloniji. Točnije, u njemu je istaknuo pet ključnih stvari koje Manchester United mora napraviti ako misli pobjediti u dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Winterburn se slaže s trenerom Solskjaerom i piše da su Englezi u prvom susretu premalo izravno napadali Piquea i Lengleta u toj zadnjoj liniji, kako bi ih anulirali u posjedu i stvarali pritisak.

Unatoč tome, zagriženi Katalonac i Francuz odlično su odradili posao na Old Traffordu. No, ako Englezi večeras žele slaviti, biti oni ti koji će s rukama visoko uzdignutim u zraku napustiti legendarno nogometno zdanje, još će više morati pritiskati i natjerati Piquea da u što više slučajeva ostane jedan na jedan s Marcusom Rashfordom, koji u tim situacijama ima stanovitu prednost zbog brzine i godine, te mogućnosti probijanja linije u samo nekoliko koraka sa i bez lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Ključ je sredini terena, napravite pakao Kataloncima'

Novinar BBC-ja ipak ističe kako je ključ ipak na sredini terena. Scott McTominay i Fred jako su dobro držali sredinu terena u prvoj utakmici i vršili su strahovit pritisak na Ivana Rakitića i Arthura Mela, bili su na svakoj lopti, na svakom duelu i na taj su način zaustavljali protok lopte prema Messiju i Suarezu. To je novinar BBC-a u tekstu objasnio riječima:"Crveni Vragovi, napravite Barceloni pakao na sredini terena, grozno mjesto za njih. Kao što su Scott McTominay i Fred to dobro radili u prvoj utakmici...

Image

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez reacts to missing a shot on goal during the UEFA Champions league first leg quarter-final football match between Manchester United and Barcelona at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 10, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

U prvoj utakmici odlično stvarali pritisak na Rakitića i Arthura

"Imali su uspjeha u stvaranju pritiska na Rakitića i Arthura, pa je tako i Messi bio ograničen svojim prilikama. Moraju biti agresivni i pritiskati Rakitića i Arthura ili Artura Vidala svaki put kada imaju loptu u svojim nogama. U utorak, gostujuća momčad mora postići sličan podvig, istodobno čineći vezni red strašnim mjestom za Barcelonine zvijezde. Mogu ostaviti Sergia Busquetsa da diktira iz dubljeg položaja na terenu, ali agresivni pritisci, jaki izazovi i općenito neprestana neprilika pomoći će Unitedu da zaustavi zamršen stil Barcelone, čak i ako će izazvati kritiku purista", stoji u pisanju autora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Manchester United's French midfielder Paul Pogba (L) and Manchester United's French forward Anthony Martial applaud fans after losing the UEFA Champions league first leg quarter-final football match between Manchester United and Barcelona at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 10, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Sredina terena Uniteda ima taj kapacitet

Winterburn ističe kako je sredina terena Uniteda u prvom susretu bila jedina svjetla točka domaće momčadi i kako zbog toga Barcelona nije imala previše šanse na Old Traffordu.

"Žele li Crveni vragovi proći u polufinale, vezni red Engleza mora odigrati na jednakom nivou. Ključ je zaustaviti Rakitića, Arthura ili Vidala te natjerati Barcu da joj igru vodi Sergio Busquets iz dubine sredine terena", zakključak je u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo