NOVI SRAMOTNI ISPAD: / Zdravko Mamić nabijao po Rujevici, a onda se oglasio

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je jučer na Rujevici pao nakon 533 dana dana bez poraza u prvenstvu. Rijeka je resetirala sat Modrih zahvaljujući Sharbinijevom pogotku u samoj sudačkoj nadoknadi.

26.10.2015.
11:18
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Slavilo se poslije utakmice. Rujevica se tresla, svi su pjevali, igrači su se veselili s navijačima, upriličen je i vatromet. U jednom trenutku, nogometaši Rijeke sjeli su na travnjak, poredani jedan do drugog. I Armada je onda počela.

"Ajme meni nije mi dobro, ajme meni ja sam Armada", orilo se iz grla tisuća navijača poznati rock refren od Sexymotherfuckersa. Bilo je i onih koji su utakmicu gledali s obližnjeg drveća. Svi su jučer htjeli biti uz svoje Bijele, uz svoje junake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Častio, ali ne pićem

I dok su se Riječani veselili, izvršni predsjednik Dinama i neformalni vladar hrvatskog nogometa Zdravko Mamić bio je smrknutog lica. Inače, Mamić je za vrijeme utakmice s Rijekom nastavio sa svojim dobrim starim ponašanjem.

Pa je tako domaću publiku ili pojedinca počastio gestom pokazivanja skupljenog lakta i stisnute šake, iliti "bosanskim grbom". Znamo što to znači, znamo i da takvo ponašanje Mamiću nije strano. I prije je znao "nabijati" sve redom, a znao je i šamarati. Pa je tako 25. ožujka 2006. godine na Kantridi, nakon sraza Rijeke i Dinama, ošamario šefa riječke POA-e Nikolu Mandekića pred očima tadašnjih istaknutih policijskih dužnosnika Marijana Tomurada i Mihaela Varge, a vrlo je talentiran i na jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić motivirao igrače

Nova sramotna gesta Mamića dogodila se u 38. minuti, kod rezultata 1:1, neposredno nakon što je isključujući crveni karton zbog udaranja glavom Vešovića zaradio Taravel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taravel je pocrvenio i nakon toga se zacrvenio od srama, ali Mamić se nije. Pa je tako na izlasku iz hotela u Opatiji dočekao igrače. Pokušao ih je dodatno motivirati, ali nakon poraza nije izgledao zabrinuto.

"Nisam razočaran. Ovo je bila utakmica iznad prosjeka HNL-a. Senzacionalna atmosfera, zadivljen sam infrastrukturom na Rujevici. Oduševljen sam svime osim porazom moje momčadi", rekao je Mamić uz smiješak i dodao kako ga veseli činjenica što je prvenstvo konačno zanimljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ono što smo svi priželjkivali! Ali zna se ipak tko će na kraju biti prvak", jasan je Mamić, pišu 24 sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo