Novi skandal u Hajduku!

Nitko i dalje pouzdano ne zna zašto je trener Hajduka Krasimir Balakov za stalno iz momčadi potjerao Dinka Trebotića, Marija Tičinovića i Tomislava Glumca.

22.11.2011.
15:39
VOYO logo

"To je moja odluka, to su igrači koji nisu iskoristili šansu, neću ulaziti u rasprave, na ove igrače ne računam kao trener. Dosta se pričalo, ja sam uvijek branio igrače, ali utakmica s Lokomotivom prelila je čašu, morao sam reagirati. Oni sigurno imaju kvalitetu, ali u Hajduku ne mogu igrati! Vidio sam da klima u momčadi nije takva kakva bi trebala biti, ima previše loše energije", rekao je Balakov.

Kaže da odluku nije donio u jedan dan ili zbog jedne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su nezadovoljni statusom otkako sam došao, ta je tema za mene zaključena. Znam da će biti nezadovoljnih zbog ove moje odluke, i navijača i menadžera... Ali, tko pita mene, radim od jutra do sutra. Imamo Kup, to je naša zadnja realna šansa za trofej. Hoću momčad koja ima karakter, to nisam vidio u utakmici protiv Lokomotive", tvrdi Bugarin.

Zaboljelo ga je kako su novinari saznali sve detalje sa sastanka koji je održao s igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi pričamo interno, a nakon pet minuta sve izađe vani. To znači da u momčadi vlada pokvarena klima, zato moram reagirati. Toga nema nigdje na svijetu! Želim igrače koji znaju kako se nosi dres Hajduka."

Tvrdi da iza njegovih odluka stoji uprava na čelu s predsjednikom Hrvojem Malešom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je normalno da pričam s upravom, uprava stoji iza mene", kaže Balakov.

U svom mandatu riješio se puno mladih igrača. Odaslao je jasnu poruku omladinskoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što je bilo prije, ne zanima me, naši kadeti i juniori rade dobro, imaju pozitivnu energiju, i sada sam uzeo mlade igrače u prvu momčad. Priključeni su Barišić, Radošević i Milić. Nisu iskusni, ali siguran sam da će dati sve od sebe. Kategoričan sam da se treba nešto promijeniti, karakter igrača u momčadi. Znamo da nemamo kvalitetu da se borimo protiv Dinama, ali moramo ginuti. I zato sam morao reagirati. Ovako je stalno u Hajduku već 5-6 godina, dođe zima, krenu slabije igre i treneru padne glava. Mora se to promijeniti u glavama igrača, to je signal svima osim da gledam samo dobar rad i karakter", kazao je Balakov.

Odstranjivanje Trebotića, Tičinovića i Glumca poruka je ostalima. Ovo je vjerojatno tek početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad završi sezona analizirat ćemo sve igrače, ovo gore-dolje neće više biti dok sam ja trener. Možemo izgubiti, ali moramo se boriti i pokazati karakter. Ako sam pasivan, onda ništa neću promijeniti. Ako će pratiti filozofiju Hajduka, a to je igranje s dušom i srcem, onda je u redu, ali ako to nije tako, onda to neće ići. Igrači će raditi ono što ja hoću", kaže Balakov.

Još jednom se pri kraju svog izlaganja vratio na trojac, koji se priključio Jozinoviću, Marijanu Buljatu i Barišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem riješen, nije to moja analiza od jednog dana ili od utakmice s Lokomotivom, to stoji u meni već mjesec dana", otkriva Balakov.

Uspio je na kraju prozboriti par riječi o utakmici sa Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo dignuti glavu, preskočiti Zagreb. Ma, neću odstupiti od svojih razmišljanja, pa makar mi klub rekao: 'Balakov, idi kući!' Znam da nije problem u kvaliteti igrača, nego u mentalitetu i glavama, to se mora promijeniti", zaključio je Balakov.

Na Glavnoj skupštini Hajduka male je dioničare zanimalo zašto su Trebotić, Tičinović i Glumac izbačeni iz prve postave Hajduka od strane trenera Krasimira Balakova. Objašnjenje Bugarina već je dobro poznato (nisu iskoristili prilike, ne uklapaju se u koncepciju...), ali predsjednik Hrvoje Maleš u svojem je objašnjenju bacio novo svjetlo na taj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedopustivo je da taj igrač koji je proizašao iz naše omladinske škole nogom razbije vrata restorana ili da treneru kaže: 'Kupi kartu za Bugarsku, još si tu dva dana.' Hajduk to neće tolerirati", rekao je Maleš, a prenosi Dalmacijanews.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo