Novi skandal naseg nogometa: 'Zrtve smo urote i zele nas izbaciti iz lige'

Predsjednik NK Osijek Slobodan Tolj predlozit ce Nadzornom odboru kluba da podnesu kaznene prijave protiv svih sudaca koji su ih u dosadasnjem dijelu prvenstva ostetili.

3.12.2014.
16:46
VOYO logo

I Slavonci su se pobunili protiv HNS-a, tocnije NK Osijek. Naime, jedini slavonski prvoligas ove sezone ima velikih rezultatskih i igrackih problema. Osijek se bori za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa, a u posljednje vrijeme sudacke pogreske po njih ucestale su. Barem se tako prica u Gradskom vrtu. Stoga su celnici osjeckog prvoligasa odlucili reagirati.

"Ja kao gospodarstvenik moram odgovarati za svaki prekrsaj ili previd u svom poslovanju, a nasi suci ne odgovaraju nikome i nikako. Oni se skrivaju iza skuta HNS-a, iza nekakvog Kodeksa, a nas se kaznjava ne vodeci racuna o argumentima s kojima nastupamo. Iskreno mislim da smo zrtve urote s ciljem da nas se izbaci iz lige i zato cu predloziti podnosenje kaznenih prijava protiv svih sudaca za koje utvrdimo da su nas ostetili, jer su nam time nanijeli i financijsku stetu", objasnjava predsjednik NK Osijek Slobodan Tolj, pisu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celni covjek NK Osijeka nije postedio ni Davora Sukera, ali ni celnike Zupanijskog nogometnog saveza.

"Imamo predsjednika Saveza i dva dopredsjednika iz Slavonije, od kojih je jedan iz Osijeka, a ujedno je i predsjednik ZNS-a ( Ante Vucemilovic-Simunovic) i oni nista ne cine da zastite jedinog slavonskog prvoligasa od ovakvih anomalija. Suprotno tome, meni se imputira da suradnjom sa slavonskim klubovima radim neku paralelnu organizaciju!? Jel' im interes da Osijek ispadne iz lige ili sto hoce? Da nas reketare i na kraju traze od nas pare da ostanemo u ligi. E, tako nece ici. Nama se imputira da imamo suce. Pa, zasto se onda borimo za ostanak, a ne za Europsku ligu? Gdje je taj nas slavonski i osjecki lobi, a Osijek i Cibalia su na koljenima?", ljutit je Tolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se sprema u ofenzivu, Tolj jos nije razgovarao s ljudima u savezu.

"Sto trebam? Pisati dopis Sukeru i HNS-u da mi posteno sude? Pa, to je njihov posao. Kako ih nije sramota? Neka pomognu financijski klubovima koji propadaju, a oni mogu putovati po svijetu, po Americi i trositi po 200-300 tisuca kuna, kako sam procitao u medijima. Stvarno pocinjem misliti da je ovo dirigirana urota. Mozda nas zele izbaciti zbog mojih javnih nastupa, ja nemam dlake na jeziku i kazat cu ono sto mislim. S NK Osijekom se nitko nece saliti i na ovaj nacin ga tjerati u Drugu ligu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, Osjecani su poslali jasnu poruku HNS-u:

"Imamo samo jedan zahtjev: Sudite nam posteno! Necemo postupati poput Hajduka i neodigravati utakmice, ali cemo koristiti svako legitimno pravo da se obranimo. Ovo je upozorenje HNS-u, odnosno njihovoj sudackoj organizaciji da je krajnje vrijeme da se prestanu tako odnositi prema klubu koji ima svoju povijest, tradiciju, koji je dao citav niz reprezentativaca i koji je jedini slavonski prvoligas", zavrsio je Tolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo