NOVI POTRES U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI: / Vukojević izbačen iz stožera zbog sporne snimke! 'Povučena mu je akreditacija'

Image

'Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za SP'

9.7.2018.
13:52
VOYO logo

HNS je u ponedjeljak poslijepodne objavio kako je Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više nije član Dalićevog stožera. Do ovoga je došlo, objašnjavaju, zbog videa koji je Vukojević snimio s Domagojem Vidom u kojem koristi kontroverzni ukrajinski nacionalistički pozdrav "Slava Ukrajini"

"Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", stoji u priopćenju HNS-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak", pišu.

Vukojević: 'Žao mi je'

Na stranicama HNS-a objavljena je i Vukojevićeva izjava. "Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!", rekao je Vukojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDA I VUKOJEVIĆ POBJEDU PROSLAVILI UZ KONTROVERZNI POZDRAV: /

Trijumf nad Rusijom posvetili Ukrajincima

Image
VIDA I VUKOJEVIĆ POBJEDU PROSLAVILI UZ KONTROVERZNI POZDRAV: /

Trijumf nad Rusijom posvetili Ukrajincima

VIDA IZBJEGAO FIFINU KAZNU ZBOG SPORNOG SLAVLJA: Službeno se oglasio i Šukerov HNS VIDA POD ISTRAGOM FIFE! PROPUŠTA POLUFINALE ZBOG ‘SLAVA UKRAJINI’? Video koji je razbjesnio Ruse mogao bi uništiti i hrvatske snove

Povučena mu je akreditacija

Hrvatski nogometni savez je objasnio kako su odlučili razriješiti Vukojevića funkcije u stručnom stožeru reprezentacije gdje je obavljao ulog opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije", zaključuju iz nogometnog saveza.

Vidu i Vukojevića FIFA nije kaznila već samo opomenula, a HNS je neposredno nakon događaja pozvao reprezentativce da se suzdrže od poruka koje mogu imati političke konotacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo