NOVI MASTERPLAN UEFA-E ZA SPAS LIGE PRVAKA I EURA: / Nekima se ove ideje neće nimalo svidjeti

Image
Foto: Profimedia

Francuzi kažu kako UEFA ne želi odustati od Lige prvaka

12.3.2020.
23:33
Profimedia
VOYO logo

Ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe objavio je kako će Europsko nogometno prvenstvo koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija koronavirusa.

U ovakvim okolnostima u kojima se ne zna kada će i hoće li uopće biti završena nacionalna prvenstva te uz činjenicu da se virus širi i u nekim zemljama koje bi trebale organizirati EP, bilo je gotovo izvjesno da se isto neće moći organizirati, a da jamči potpunu zdravstvenu sigurnost sudionicima i navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku čini se neizbježnim da će EURO 2020. morati odgoditi, a s obzirom da se radi o turniru u nekoliko različitih zemalja diljem Europe, bilo bi pametno odgoditi ga do sljedećeg ljeta," pišu Francuzi.

L'Equipe tvrdi da je odluka već donesena, jer se očekuje da će UEFA objaviti da će EURO 2020. postati EURO 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo bi trebalo početi 12. lipnja ove godine utakmicom između Turske i Italije u Rimu. Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno s Engleskom, Češkom i jednom od četiri ekipe iz kvartera Škotska, Srbija, Norveška i Izrael.

Image
Foto: AFP, JOHN THYS
Image
Foto: AFP, JOHN THYS

Aleksander Čeferin

Nove ideje

Nešto kasnije isti je medij izašao s novim informacijama koje se dotiču Lige prvaka i Eura, odnosno, s novim UEFA-inim rješenjima ove zavrzlame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi kažu kako UEFA ne želi odustati od Lige prvaka i u utorak će naovdno iznijeti prijedlog da se završnica Lige prvaka i Europa lige, održe u skraćenom formatu. Aleksandar Čeferin navodno tvrdi kako bi se nokaut faza, od četvrtfinala pa nadalje, moglaigrati na jednu utakmicu, bez uzvrata ili na neutralnom terenu ili bi se ždrijebom utvrđivalo tko je domaćin.

Postoji navodno još jedno rješenje. Ligu prvaka žele održati u Istanbulu, a Europa ligu u Gdanjsku gdje su se finala trebala odigrati, ali ne zna se hoće li vlasti tih dvaju zemalja složiti s ovakvim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Eura tiče e tu je situacija komplicirana. UEFA bi mogla inzistirati da se podijele troškovi zbog vjerojatnog otkazivanja Eura 2020. godine. Kako su svi za otkazivanje, tako UEFA želi i podjelu troškova. Dakako, troškovi su golemi, oko 200-300 milijuna eura i pitanje je kako će se to raspodjeliti.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo