NOVI DETALJI PRIČE O TRANSFERU KOJI JE UZDRMAO RIJEKU: / 'Izmanipulirali su ga agenti, prijetili su da više neće igrati'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Priča oko odlaska makedonskog desnog beka Stefana Ristovskog iz Rijeke dobila je još jedan nastavak.

11.8.2017.
10:28
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Rijeka u 3. pretkolu Lige prvaka izbacila Red Bull Salzburg Ristovski je napustio klub i potpisao za lisabonski Sporting. Predsjednik Rijeke Damir Mišković izjavio je kako je klub s Rujevice svim silama želio zadržati 25-godišnjeg Makedonca, barem dok ne prođe play-off protiv Olympiakosa, te da je Sportingu ponuđena i kompenzacija, ali da je igrač inzistirao na odlasku.

Image
ISTINA O TRANSFERU KOJI JE POTRESAO RUJEVICU: /

'Rijeka je mene odlučila prodati, kad su mi to rekli, trčao sam i plakao'

Image
ISTINA O TRANSFERU KOJI JE POTRESAO RUJEVICU: /

'Rijeka je mene odlučila prodati, kad su mi to rekli, trčao sam i plakao'

'Inzistirali su na odlasku'

Ristovski je, međutim, koji dan kasnije iznio svoju verziju priče koja je potpuno drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je kao dan da je Rijeka odlučila mene prodati. Ja bih volio cijeli život igrati za Rijeku, ali stvari se nisu tako odvile. Kada su mi na moj zadnji dan u Rijeci na treningu rekli da se moram maknuti i trenirati odvojeno, ja sam trčao i plakao. Teško mi je to palo jer se nisam htio tako razići", poručio je Ristovski.

U petak se oglasio i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić koji je istaknuo kako su igrač i agent praktički ucijenili klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalo je dvadeset dana do kraja prijelaznoga roka, a i igrač i njegov agent silno su željeli da se ovaj transfer ostvari. Sporting je veliki klub i željeli su da se taj transfer realizira. Nitko ne zna bi li za Ristovskog stigla još neka druga ponuda, ali ponavljam - Stefan i njegov agent inzistirali su na odlasku. Jednostavno, nisu željeli da taj transfer propadne. Kada smo dobili tu ponudu i vidjeli kako stoje stvari, ostvarenje tog transfera bilo je jedino rješenje. Stefan i agent su željeli odmah otići, bez obzira što smo mi ponudili tu financijsku kompenzaciju. Mogli smo se jedino zainatiti i odustati od posla, ali to nikome nije bilo u interesu", pojasnio je Juričić za Novi list.

'Nisu htjeli razgovarati o produljenju'

Dodao je kako je Rijeka u lipnju željela pregovarati s Ristovskim o produljenju ugovora, ali njegovi su agenti to odbili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stefan naš trofejni igrač koji je u svakoj utakmici davao sve od sebe, smatrali smo da ćemo se u dogledno vrijeme dogovoriti. Čini se, međutim, da su Stefana izmanipulirali agenti. Oni su nam čak slali poruke da Stefan više neće igrati i trenirati ako se odmah ne realizira njegov transfer u Sporting, a da o novom ugovoru uopće neće razgovarati", zaključio je Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo