NOVI DETALJI O SCHUMACHEROVOM ZDRAVLJU: / Doktori kažu kako nisu koristili eksperimentalnu terapiju

Image
Foto: Profimedia

Prošlog mjeseca brojni su mediji objavili informaciju da se na Schumacheru koristila neka vrsta eksperimentalne terapije

1.10.2019.
8:18
Profimedia
VOYO logo

Francuski kirurg i čovjek koji je liječio njemačkog asa Formule 1, Michaela Schumachera u bolnici Georges Pompidou, Philippe Menasche, komentirao je medijske napise o sebi i svome radu. Prošlog mjeseca brojni su francuski pa kasnije i europski mediji objavili informaciju da se na Schumacheru koristila neka vrsta eksperimentalne terapije, ali doktor Menasche to opovrgava.

"Nisam čarobnjak i ne radim čuda. Moj tim i ja ne eksperimentiramo, taj termin za nas ne postoji i ne odgovara onome što medicina zapravo jest. Dogodila se eksplozija pozornosti nakon medijskih napisa, ali situacija se normalizirala. Puno smo napredovali u zadnjih 20 godina, ali još uvijek znamo malo o stem ćelijama", rekao je Menasche, prenosi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

German Ferrari driver Michael Schumacher waits in the pits of the Spa-Francorchamps racetrack during the fourth free practice session on the eve of the Belgium Grand Prix, 28 August 2004 in Francorchamps, Belgium. AFP PHOTO JEAN-LOUP GAUTREAU, Image: 15928316, License: Rights-managed, Restrictions: DV1, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Nije Francuz jedini koji je komentirao Schumacherovo zdravlje, učinila je to i Matilde Leonardi, direktorica istraživačkog centra Neurološkog instituta Besta u Milanu i članica Talijanskog društva neurologa.

"Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim stanicama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjesnosti poput Michaela Schumachera. Informacija koja je dospjela u javnost o bivšem vozaču samo daje lažnu nadu i zavarava obitelji pacijenta", rekla je Leonardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Schumacher je prije više od pet godina teško stradao na odmoru u francuskim Alpama. Otišao je na neoznačeni dio skijaške staze i tamo je nezgodno pao i glavom udario u kamen. Od tada je prikovan za bolnički krevet, dugo je vremena bio u komi, a o njegovu stvarnom zdravstvenom stanju jako se malo zna i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo