Novi detalji dramatične večeri u Beogradu, oglasila se i UEFA

Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, opovrgnuo je izvještaje srpskih medija prema kojima je bio uhićen pod sumnjom da je odgovoran za incident na utakmici između Srbije i Albanije.

15.10.2014.
13:38
VOYO logo

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo prekinuta je u 42. minuti nakon što se nad stadionom Partizana pojavila daljinski upravljana letjelica sa zastavom na kojoj je bila karta 'Velike Albanije'. Dovelo je to do potpunog kaosa, a srpski su mediji objavili kako iza skandala stoji upravo brat albanskog premijera kod kojeg je navodno pronađen daljinski upravljač zbog čega je i uhićen. Nakon povratka u Tiranu Rama je, međutim, sve demantirao.

"Nemam ništa s letjelicom. Ne razumijem odakle je došla ta priča. Nisam bio ni uhićen ni priveden. Kada se incident dogodio, situacija je postala kaotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američku putovnicu i kameru. To je trajalo nekoliko minuta", prenosi Ramine riječi srpski dnevnik Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

Inače, o prekidu utakmice se tijekom srijede oglasila i Europska nogometna federacija (UEFA) s porukom kako je otvorena istraga o događajima u Beogradu, a odluka o sankcijama će biti donijeta nakon što se prouči izvještaj suca i delegata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije svega što se dogodilo utakmica se morala prekinuti. Ne želim komentirati tko je kriv. O tome će odluku donijeti Disciplinska komisija UEFA-e. Mogu samo potvrditi kako smo specijalni izvjestitelj, sudac i ja podnijeli izvještaj", istaknuo je delegat utakmice Nizozemac Harry Been.

Utakmica na stadionu Partizana igrana je pred 25.000 gledatelja, a do prekida je rezultat bio 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/FjUXGmGwk8Y

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo