NOVA ŽIVOTNA DRAMA IVANA KLASNIĆA: / Bivšem Vatrenom otkazuje bubreg... Čeka treću transplantaciju

Image
Foto: AFP, FREDRIK VON ERICHSEN

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić prolazi kroz novu tešku životnu dramu. Po treći će put morati na presađivanje bubrega.

27.9.2016.
11:38
AFP, FREDRIK VON ERICHSEN
VOYO logo

Prije devet godina Klasniću su dijagnosticirane komplikacije u radu bubrega zbog čega je podvrgnut prvoj transplantaciji. Donor je bila njegova majka, međutim tijelo je odbacilo novi organ, pa je nekoliko tjedana kasnije završio na novoj operaciji. Ovaj je put donor bio otac, presađivanje je bilo uspješno i Klasnić se nakon oporavka vratio nogometu.

Brat ne može pomoći

Međutim, prema pisanju Bilda, očev bubreg više ne funkcionira ispravno i umirovljeni 36-godišnji napadač mora krenuti u novu životnu bitku. Ovaj mu je put bubreg ponudio brat Josip, ali kako je Ivan već dvaput primio organ od člana obitelji, razvio je antitijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Josip se osjećao gore od mene jer mi nije mogao pomoći. Prihvatit ću što bude. Kad ti život visi o koncu, moraš prihvatiti sudbinu", prenosi Bild Klasnićeve riječi.

Ne pronađe li se živi donor, Klasnić će morati čekati organ preminule osobe. U Njemačkoj, navodi Bild, takvo čekanje u prosjeku traje sedam godina. U Hrvatskoj bi bilo nešto kraće, ali Klasnić se ne može registrirati jer ne živi u našoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Triput tjedno na dijalizi

"Trenutačno sam u Hamburgu uz obitelj i prijatelje. Samo se u jednoj zemlji mogu registrirati kao tražitelj organa, što mi teško pada", priznao je Klasnić.

Do nove transplantacije bivši Vatreni će nastaviti triput tjedno odlaziti na dijalizu, a dnevno ne smije uzimati više od litru i pol vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo