VIDEO: / Messi opet briljirao, Barcelona opet kiksala!

Nogometaši Athletic Bilbaa i Barcelone podijelili su bodove odigravši 2-2 u sklopu 33. kola Primere, dok je Celta napravila veliki posao u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu.

27.4.2013.
20:40
VOYO logo

Barcelona je na Sam Mames stigla nakon "šamara" koji je dobila na Allianz Areni od Bayerna (4-0) u sklopu prve polufinalne utakmice Lige prvaka. Kao što se i pretpostavljalo, trener KatalonacaTito Vilanova izveo je prilično šareni sastav, s Lionelom Messijem na klupi. Kao što se moglo vidjeti u nekoliko navrata ove sezone, kada Messija nema na travnjaku Barcelonina igra ni glave ni repa. To su domaći nogometaši iskoristili u 27. minuti kada je Anduriz probio desnu stranu katalonske obrane, ubacio nisku prizemnu loptu u peterac, gdje ju je iz neposredne blizine u mrežu smjestio Susaeta. Rezultat se nije mijenjao u narednih pola sata igre, pa je trener Vilanova u igru odlučio uvesti najboljeg nogometaša svijeta – Messija. Messi je ušao u igru u 59. minuti, a osam minuta kasnije izveo majstoriju, predriblao trojicu i zabio za izjednačenje, te ujedno 100. gol Barcelone ove sezone u Primeri. Po četvrti je put u klupskoj povijesti Barcelona premašila brojku 100 u pogocima u Primeri. Nove dvije minute bile su potrebne da Messi glavom (uz vjerojatni prekršaj) asistira Alexisu Sanchezu za preokret Barcelone. http://www.youtube.com/embed/OxOqY7-6wNo

Iako se činilo da će Katalonci u konačnici uzeti tri boda, Athletic je imao drugačijih planova. Jedna ubačena lopta u kazneni prostor, doslovno iz očaja, pogodila je igrače Barcelone u glavu, ali se istovremeno odbila do Andera Herrere koji iz prve pogađa bliži kut gola Victora Valdesa za konačnih 2-2. U ranijoj je utakmici Celta na gostovanju kod Levantea upisala "zlata vrijednu pobjedu" (1:0), te s posljednjeg mjesta prvenstvene ljestvice skočila na 16.!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo