NOVA I JOŠ OPAKIJA PORUKA ZA ZDRAVKA MAMIĆA: / 'Dinamo - to smo mi' tvrdi - 'Igračima neće isplatiti ono što su zaradili'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz udruge su odlučili dodatno objasniti jedan segment iz svoje prve objave, onaj koji se tiče neisplate plaća

31.3.2020.
12:42
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Ne prestaju reakcije na objavu Zdravka Mamića. Bivši izvršni predsjednik Dinama u ponedjeljak je na svom Facebooku otkrio koliko, doslovce u lipu, zarađuje Nenad Bjelica i njegov stručni stožer i pritom je iskoristio priliku kako bi spočitnuo neke stvari igračima.

"Messi i suigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13.000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Cristiano Ronaldo, Juventus, Bayern München i mnogi drugi su se solidarizirali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uvjete rada kakve nema nitko u ovom dijelu Europe, a to će raditi i ubuduće. Game over”, napisao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzi odgovor udruge

Nedugo nakon toga stigao mu je odgovor udruge "Dinamo - to smo mi"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrači i stručni stožer Dinama svojim nastupima od UEFA-inih nagrada u klub su donijeli preko trideset milijuna eura. Bez transfera, ulaznica i marketinga. Samo u 2019. godini. Na to dodajmo Olma, Šunjića i Rrhamanija. Plaćeni su po ugovorima koji nisu antidatirani.

Isto tako zbog aktualne situacije igrači i stručni stožer su pristali na prvotno smanjenje ugovora, da bi uprava bez razgovora to smanjenje jednostrano drastično povećala, ali i odlučila da im neće isplatiti ono što su zaradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno s druge strane:

1. Presuda za 118 milijuna kuna 2. Optužnica za 199,8 milijuna kuna 3. Optužnica za 16,7 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kojom su Zoran, Mario i Zdravko Mamić skupa s Damirom Vrbanovićem i ostalom svitom oštetili GNK Dinamo Zagreb i proračun Republike Hrvatske.

Ostaje pitanje, jesu li ovo provjerene informacije ili je “agent 007 Franjo Varga” dostavio platne liste i JOPPD obrazac trenera i pomoćnika trenera Dinama”, stoji prvoj u poruci DTSM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa s plaćama?

No, drugi dan, iz udruge su odlučili dodatno objasniti jedan segment iz svoje prve objave, onaj koji se tiče neisplate plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro vam jutro želimo.

Potaknuti brojnim upitima nakon jučerašnjeg posta, odlučili smo pojasniti jednu rečenicu u našem odgovoru bjeguncu od hrvatskog pravosuđa odgovornom za ukradenih 330 milijuna kuna iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisali smo: "Isto tako zbog aktualne situacije igrači i stručni stožer su pristali na prvotno smanjenje ugovora, da bi uprava bez razgovora to smanjenje jednostrano drastično povećala, ali i odlučila da im neće isplatiti ono što su zaradili".

Mnogima je za oko pao zadnji dio rečenice. Prema informacijama koje su nam potvrđene s nekoliko strana, Uprava Dinama (iako tvrdi samovoljno kao da su zbilja neki faktor, a jučerašnja facebook objava iz emigracijskog press ureda u Bosni i Hercegovini im je pokazala gdje im je zapravo mjesto) je igračima uskratila isplatu onog što su sami zaradili u protekla dva i pol mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, igrači Dinama primanja dobivaju kroz mjesečne isplate, ali i kroz rate (ne, te rate nisu premije, već dio ugovorenog iznosa za koji igraju u Dinamu). U Dinamu su odlučili kako rata za prvo tromesječje neće biti igračima isplaćena iako su je oni u siječnju, veljači i polovici ožujka zaradili i to priopćili igračima sa stavom da "će biti tako ili nikako".

Pozivamo Upravu Dinama da objasni zašto se povukao takav potez da se ne isplaćuje igračima ono što su već zaradili i zašto im se zabranio javni nastup", poručili su iz DTSM-a uz poruku: "Krade se kad se ima, a ne kad se nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo