FANTASTIČNA FORMA / Nova hrvatska zvijezda u usponu. Vatreni je ove sezone ponajbolji igrač europskog velikana, ali mora donijeti jako tešku odluku

Image

Atletico ga je poslao na posudbu s pravom otkupa za osam milijuna eura i Hrvat sada ima dosta nezavidnu situaciju

7.10.2021.
13:08
VOYO logo

Bivšeg vratara Hajduka i Lokomotive, Ivu Grbića, gotovo su svi otpisali nakon što je cijelu prošlu sezonu proveo na klupi kao pričuvni vratar Janu Oblaku u Atletico Madridu. Aktualni prvak Španjolske kupio je Hrvata u ljeto 2020. godine, ali Grbić nije imao šanse uhvatiti formu i kontinuitet pored ponajboljeg vratara svijeta, Slovenca Oblaka.

Međutim, Grbića je ove sezone na posudbu s pravom otkupa doveo francuski prvak Lille, a Splićanin je odmah dobio šansu na vratima i vrlo je brzo ušao u sjajnu formu. Grbićeva forma zapela je za oko i novinaru AS-a, Jorgeu Garciji, koji mu je posvetio članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su oduševljeni Grbićem, a posebice izdanjem protiv Marseillea u kojem je sačuvao mrežu netaknutom i usput je skinuo nekoliko zicera. Grbić je inicijalno doveden kao moguća zamjena za Jana Oblaka, ali Slovenac očito, za sada, nema namjeru napustiti Atletico tako skoro.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Teška odluka

Grbić je ove sezone za Atletico odigrao 810 minuta, dakle, svih devet utakmica, a dvije su bile u Ligi prvaka gdje je također ostavo vrlo dobar dojam. I sada je nastao mali problem. Naime, Atletico ga je poslao na posudbu s pravom otkupa za osam milijuna eura i Hrvat sada ima dosta nezavidnu situaciju. Na kraju sezone, ako Francuzi odluče ponuditi cifru, može ostati u Lilleu, ali je isto tako Atletico sada, kako piše AS, oduševljen Grbićem i volio bi ga ponovo vidjeti u svojim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Grbić će moći birati. Ili mjesto u prvoj momčadi Lillea ili klupa i čekanje na Oblakov odlazak u drugi klub u Atleticu, što može biti već sljedećeg ljeta. Teška odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo