NOVA GODINA, STARI MESSI: / Genijalni Argentinac odveo Barcelonu do nove pobjede i izjednačio se s Gerdom Müllerom

Image
Foto: AFP

Naš Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu u veznom redu Barcelone koja sada ima 48 bodova, devet više od Atletico Madrida i 11 od Valencije.

7.1.2018.
18:21
AFP
VOYO logo

Nogometaši Barcelone nastavili su s pobjedama i nakon kratke stanke u španjolskom prvenstvu. U utakmici 18. kola pred svojim su navijačima na stadionu Camp Nou pobijedili Levante s 3-0 i vratili se na velikih devet bodova prednosti pred najbližim pratiteljem Atletico Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je povela u 12. minuti kada je Jordi Alba glavom spustio loptu Lionelu Messiju, a ovaj je iz voleja pospremio u mrežu. Genijalnom Argentincu je ovo bio jubilarni 400. nastup u španjolskom prvenstvu i 365. pogodak. Izjednačio se time s legendarnim napadačem Bayerna Gerdom Müllerom po broju postignutih golova u jednoj od liga 'petice'. Dodajmo i da je Messi tek treći igrač u povijesti Barcelone koji je skupio 400 nastupa u Primeri: ispred njega su samo Andres Iniesta (427) i Xavi (505).

Novi golovi Suareza i Paulinha

Prednost Barcelone u 38. je minuti povećao Luis Suarez, smjestivši loptu pod gredu sjajnim udarcem. Urugvajcu je to bio osmi pogodak u posljednjih sedam utakmica, a zanimljivo je da je u prethodnih osam dvoboja samo triput bio strijelac. Konačnih je 3-0 u sudačkoj nadoknadi postavio Paulinho nakon sjajnog prodora i asistencije Messija. Brazilcu je to već sedmi ligaški pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu u veznom redu Barcelone koja sada ima 48 bodova, devet više od Atletico Madrida i 11 od Valencije. Branitelj naslova Real Madrid na četvrtom mjestu zaostaje velikih 17 bodova, uz dvije odigrane utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo