javili se i kritičari / Nogometne legende su se vratile kući: 'Danas sam ponovno spoznao da je život nevjerojatan i da treba sanjati'

Tek će se vidjeti hoće li se na Otoku veseliti Mateo Kovačić i hoće li se nametnuti novom treneru

5.7.2019.
20:15
VOYO logo

Gianluigi Buffon i Frank Lampard - legende se vraćaju kući. 41-godišnji Gigi nakon neuspješne avanture u Parizu vratio se ondje gdje mu je najljepše - u Juventus. Frank Lampard preuzeo je klupu - Chelseaja, kluba koji dobro osjeća, no navijači se pitaju: je li uzeo prevelik zalogaj?

S plavim dresom koji ga je proslavio, ali u potpuno drukčijoj ulozi, sada kao glavni trener, Frank Lampard sa samo jednom trenerskom godinom iskustva u drugoligašu Derby Countyju sjeo je na vruću klupu Chelseaja. Dovoljno da se jave kritičari i kažu - nije spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno imam li godinu dana ili deset godina iskustva. Ono što će me definirati ovdje je radna etika i sve ono što ću uložiti da postignemo uspjeh", poručio je Lampard. 

Ako bude upola uspješan trener kao što je bio igrač, kritičari će nestati. U Chelsea je došao davne 2001. i ostao 13 godina, sve do 2014. Za to vrijeme postao je najbolji klupski strijelac u povijesti s 211 pogodaka. Rušio je rekorde i podizao trofeje - točnije tri naslova engleskog prvaka i Lige prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dan jučer bio je za još jednu legendu - Gianluigija Buffona. Nakon kratke avanture u Parizu vratio se kući. Došao je besplatno, ali ima dobar razlog. Nedostaje mu samo osam nastupa u Serie A kako bi postao apsolutni rekorder po broju nastupa. To mjesto sada drži legendarni Paolo Maldini koji je zaigrao u 647 utakmica Milana.

"Želim vas pozdraviti još jednom. Sretan sam što sam se vratio kući i što vas sve mogu zagrliti i primiti vaše zagrljaje. Ovo je jedan od najsretnijih i najljepših dana u mom životu. Danas sam ponovno spoznao da je život nevjerojatan i da treba sanjati", kazao je Buffon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Juventusu je proveo dugih 17 godina, upisao 656 nastupa, od toga jednu sezonu u drugoj ligi, a usput osvojio devet titula talijanskog prvaka. Iako je napunio 41 godinu, neunišitivi Talijan tvrdi da je spreman odigrati dobru sezonu. 

"Uvijek ću biti spreman, to je moj cilj za ovu sezonu. Zahvaljujući Parizu - imao sam priliku igrati s Neymarom i Mpabbeom, a zahvaljujući Juventusu - igrat ću s Ronaldom." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno će mu se razveseliti i Mario Mandžukić. A tek će se vidjeti hoće li se na Otoku veseliti Mateo Kovačić i hoće li se nametnuti svom novom treneru Lampardu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo