Splićani doživjeli težak udarac uoči najvažnije utakmice u povijesti!

Nogometaši RNK Splita otputovali su u Torino na najveću utakmicu u povijesti kluba.

27.8.2014.
12:20
VOYO logo

Na Parku mladeži svi sanjaju nastup u skupini Europske lige, a nakon prolaza protiv Mike, Hapoela i Čornomoreca ta se misija više ne čini tako nemogućom. Istalo je još ključnih 90 minuta protiv sedme momčadi talijjanskog prvenstva, Torina, koji je apsolutni favorit, pogotovo na svom terenu. No, to je tako na papiru. Prva utakmica pokazala je da će se i Splićane nešto pitati u uzvratu, a toga svjestan i trener Ivan Matić.

"Veseli me što smo uspjeli doći u situaciju da držimo u ovih zadnjih 90 ili 120 minuta tu neizvjesnost plasmana u Europsku ligu. Velika je stvar za ovaj klub i našu ligu što smo se na taj način uspjeli suprotstaviti klubu kao što je Torino. Prva je utakmica pokazala da se imamo čemu nadati u uzvratu. Svjesni smo njihovih kvaliteta, ali imamo i mi znanja i sposobnosti učiniti susret još zanimljivijim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će se igrati na Olimpicu pred više od 20 tisuća gledatelja, a na takav ambijent igrači Splita nisu baš navikli.

"Vidjeli smo u prvoj utakmici kako izgleda podrška njihovih navijača i očekujem da ne podlegnemo tom ambijentu. Učinit ćemo sve da ne bude tog početnog pritiska do kojeg će oni pokušati doći te da učinimo utakmicu što neizvjesnijom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac za Split bit će sasvim sigurno izostanak odličnog krilnog napadača Henrija Bellea kojem nije odobrena viza za ulaz u Italiju, ali Splitovci se neće predati iako im okolnosti ne idu u prilog.

"Svakako trebamo postići pogodak. Nije bitno hoću li strijelac biti ja ili netko drugi. Nama odgovara i neriješeno, sve je otvoreno. Zašto ne bismo napravili podvig? Znam da mnogi ne polažu nade u nas, ali u nogometu je sve moguće. Torino je dobar, ali nije nepobjediv", poručio je prvi strijelac Splita Mate Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo