JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE / Brazilci pregazili Urugvaj i praktički osigurali SP, Argentinci se provukli protiv Perua

Image
Foto: Profimedia

Brazil je na svojem terenu pobijedio Urugvaj (4:1), a Argentina Peru (1:0)

15.10.2021.
10:25
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Brazila praktički su osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru nakon odigrane dvije trećine kvalifikacija u Južnoj Americi, oni su u susretu 12. kola u Manausu svladali Urugvaj s visokih 4-1 (2-0).Brazil je poveo peko Neymara (10), da bi potom Raphinha (18, 58) s dva gola odveo domaće do nedostižnih 3-0. Pred kraj utakmice je Suarez (77) prvo smanjio na 3-1, a Gabriel Barbosa (83) postavio koačnih 4-1.

Image
UNIŠTIO SAN NEYMARU I EKIPI /

Suarez golčinom protiv Brazila ispisao povijest

Image
UNIŠTIO SAN NEYMARU I EKIPI /

Suarez golčinom protiv Brazila ispisao povijest

Vodeći Brazil sada ima 31 bod iz 11 utakmica, 15 više od petog Urugvaja koji je odigrao 12 utakmica. Kako će iz Južne Amerike izravni plasman u Katar izboriti prve četiri reprezentacije, Brazilu je i za teoretsko osiguranje plasmana dovoljno osvojiti četiri boda iz preostalih sedam susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo blizu plasmanu u Katar stigla je i Argentina 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Perua u Buenos Airesu. Strijelac jedinog gola bio je Lautaro Martinez (43). Argentina je druga na ljestvici sa 25 bodova, osam više od trećeg Ekvadora, a devet od četvrte Kolumbije i petog Urugvaja, dok je Peru pretposljednji, deveti sa 11 bodova.Kolumbija i Ekvador su u Barranquilli odigrali 0-0 pa je Ekvador zadržao bod predosti ispred svog domaćina.

Prva 4 idu na SP

U igru za plasman na SP vratio se i Čile sigurnom 3-0 (2-0) pobjedom protiv Venezuele u Santiagu. Dvostruki strijelac bio je Pulgar (18, 37), a konačni rezultat postavio je Brereton (73). Šesti Čile sada ima 13 bodova, dok je Venezuela na dnu sa sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je još Bolivija svladala Paragvaj sa 4-0 (1-0) i sada obje te reprezentacije imaju po 12 bodova. Iz Južne Amerike će plasman na SP izboriti prve četiri reprezentacije dok će petoplasirana u dodatne interkontinentalne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo