NOĆ KAD SU BOBAN I DRUŠTVO ZAPREPASTILI NAJMOĆNIJU EKIPU U EUROPI: / Prisjetite se poteza ex-yu legende koji je ušao u anale

Image
Foto: Profimedia

Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja u tom natjecanju

18.5.2021.
13:06
Profimedia
VOYO logo

Na današnji dan prije točno 27 godina odigrano je veliko finale Lige prvaka u Ateni, između Milana i Barcelone. Bilo je to 39. finale najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja. Barcelona je u tom periodu pod vodstvom Johana Cruyffa dominirala u Španjolskoj. Utakmicu s Milanom dočekala je poslije osvajanja četvrte uzastopne titule prvaka .

Također, Katalonci su imali priliku osvojiti drugi trofej prvaka Europe u četiri godine te su u utakmicu ušli kao apsolutni favoriti. Milan je susret dočekao kao autsajder, pogotovo nakon što su otpali Van Basten, Costacurta i Baresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Milan je poputno razbio moćnu Barcelonu. Massaro je doveo Rossonere do 2:0 golovima u 22. i drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, da bi Dejan Savičević postigao najbolji gol karijere na otvaranju drugog dijela. Ukrao je loptu i majstorski lobao Andonija Zubizarretu za 3:0 . Marcel Desailly završio posao i postavio konačnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.5.1994., finale Lige prvaka:

Milan - Barcelona 4:0 (Massaro 22', 45+2', Savićević 47', Desailly 58')

Milan: Sebastiano Rossi, Mauro Tassotti, Christian Panucci, Demetrio Albertini, Paolo Maldini, Roberto Donadoni, Marcel Desailly, ZvonimirBoban, Dejan Savičević, Daniele Massaro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona: Andoni Zubizarreta, Alber Ferrer, Pep Guardiola, Ronald Koeman, Miguel Angel Nadal, Jose Mari Bakero, Sergi, Hristo Stoičkov, Guillermo Amor, Romario, Txiki Begiristain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo