HRVATSKA SRAMOTA / NK Zagrebu istječe koncesija: slijedi li rušenje stadiona dugogodišnje tradicije u Kranjčevićevoj

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U prilog teoriji o rušenju izdanja u Kranjčevićevoj ide i činjenica kako se stadion nalazi u narančastoj zoni, odnosno onoj koja je predviđena za izgradnju

17.10.2017.
16:37
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni klub Zagreb ovog mjeseca ističe koncesija na korištenje stadiona u Kranjčevićevoj ulici, a zbog neispunjavanja obaveza klupske uprave na čelu s Draženom Medićem grad je klubu jasno poručio da novi koncesijski mandat - neće dobiti, piše Zagreb.info.

Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu dovršen je davne 1921. godine, a mnogi zabrinuti ljubitelji nogometnog kluba Zagreb boje se kako stadion broji posljednje dane, nakon što je potvrđeno kako NK Zagrebu ističe pravo na zakup ovog mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj komentar na tu temu za Zagreb.info dao je klupski glasnogovornik 'pjesnika' Zlatko Abramović.

“Tko zna, jednog dana možda se i sruši, jer je već bilo pokušaja pa je ta ideja otpala. Iako i sad ima zanimljvog zemljišta oko stadiona, barake koje bi se mogle očistiti i tu bi se moglo graditi. No, situacija je sada da će Grad Zagreb na sebe preuzeti upravljanje stadionom, a mi više nećemo biti ti koji ćemo ga iznajmljivati NK Rudešu i NK Lokomotivi, već ćemo od sljedećeg mjeseca kao i ta dva kluba biti korisnici stadiona o kojem će se brinuti Grad”, objašnjava Abramović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog teoriji o rušenju izdanja u Kranjčevićevoj ide i činjenica kako se stadion nalazi u narančastoj zoni, odnosno onoj koja je predviđena za izgradnju. Od ranije je poznato i kako se NK Rudeš ubrzo vraća na svoj stadion koji je trenutno u fazi obnove, a Lokomotiva uvijek može (skupa s NK zagrebom) preseliti na teren u Veslačkoj. 

“Bilo je kalkulacija ranije da bi NK Zagreb mogao igrati u Veslačkoj, no tamo je primjerice ograda preblizu igralištu i potrebne bi bile još neke preinake o kojima nitko ništa ne priča i ne govori, tako da je stanje nepromijenjeno i mi ćemo igrati i dalje u Kranjčevićevoj. Trenutno vlada status quo oko svega”, dodao je Abramobić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Zagreb, klub dugogodišnje tradicije i jedini uz Dinamo, Hajduk i Rijeku koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske, već godinama se koprca u dugovima i neuspjehu. Trenutno igraju treću hrvatsku ligu i pitanje je hoće li klub pod vodstvom mutnog Dražena Medića ikad više doći u najviši rang hrvatskog nogometa. Neki u tome vide i možebitnu urotu kojoj je cilj bio da NK Zagreb ispadne u niže lige kako bi se tranzicija i rušenje stadiona lakše obavilo.

Navijači kluba, poznati pod nadimkom 'White Angels', već godinama ne dolaze na utakmice kluba upravo zbog nezadovoljstva klupskom upravom, koja je ovog nekad stabilnog i respektabilnog prvoligaša srozala na nikad niže razine. 'Angelsi' su osnovali i vlastiti klub, Zagreb 041, koji se trenutno natječe u jednoj od županijskih liga, piše Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo