NJEMAČKOJ ZVIJEZDI SE BAHATOST OBILA O GLAVU: / O ovom odgovoru amatera iz San Marina bruji cijeli svijet

Image
15.11.2016.
11:43
VOYO logo

Naravno, dolazak svjetskih prvaka u državicu unutar Italije, bila je nogometna fešta za San Marino, ali Müller ju je doživio kako čisti gubitak vremena na kojemu je mogao samo ozlijediti svoje skupocjene noge.

'Zbog čega profesionalni moraju biti izloženi takvim rizicima'

"Razumijem da San Marino želi igrati protiv svjetskih prvaka i da će se braniti grubostima. No, pita li se netko zbog čega profesionalci moraju biti izloženi takvim rizicima", kazao je Müller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na briljantni odgovor u deset točaka, nije trebalo dugo čekati. Domaćine je isprovocirala bahatost njemačkog reprezentativca, a Alan Gasperoni, direktor komunikacija u momčadi San Marina je napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zakucao' ga na kraju

"Dragi Thomase, u pravu si. Ovakve utakmice su stvarno ništa. Ali, samo za tebe. Dragi Thomase, nisi morao dolaziti prošlog vikenda u San Marino. S obzirom da nije bilo utakmica u Bundesligi, mogao si provesti vrijeme sa svojom suprugom, ležeći na krevetu svoje luksuzne vile, ili možda ići na sponzorsku večeru koja će ti donijeti tisuće eura. Dozvoli mi da ti napišem makar deset dobrih razloga zašto mislim da je ova utakmica imala svoju svrhu", napisao je Gasperoni i krenuo "čerečiti" Mullera.

1.Ne možeš zabiti ni San Marinu Ova utakmica je pokazala kako više ne možeš zabiti niti protiv momčadi kao što je San Marino. Sjeti se koliko ti je zicera obranio vratar Aldo Simoncini, nemoj reći da nisi 'poludio' zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Nogomet nije u vlasništvu Beckenbauera, a ni Rummeniggea Ova utakmica pokazala je tvojim poslodavcima (prije svega Franzu Beckenbaueru i Karl-Heinzu Rummeniggeu) kako nogomet nije njihovo vlasništvo, već vlasništvo svih onih koji vole ovaj sport, uključujući i nas, sviđalo se to tebi ili ne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Mnoga djeca samo slijede nogometne snove i ne razmišljaju o tvom novcu

Ova utakmica podsjetila je na tisuće novinara diljem Europe kako postoje djeca koja uz pomoć nogometa slijede svoje snove, ne razmišljajući o novcu koji ti zarađuješ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Vi Nijemci ste prepotentni i niste pobjednici

Ova utakmica pokazala je i kako se vi Nijemci nikada nećete promijeniti i shvatiti da prepotencija ne nosi pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Djeca San Marina moraju davati sve od sebe na terenu

Ova utakmica poslužila je kao lekcija za 200 dječaka koji igraju nogomet u San Marinu, pokazala im je da moraju davati sve na terenu ako žele biti uspješni. Tko zna, možda jednog dana netko od njih također dobije priliku igrati protiv svjetskog prvaka i naplatiti ogroman trud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Novac od TV prava uložit ćemo u nogometni teren (tebi je to šest plaća)

Ova utakmica poslužila je tvom Nogometnom savezu, ali i našem, da zaradi mnogo novca na osnovu TV prava, s kojima se mogu izgraditi novi tereni, škole nogometa, sigurniji stadioni, kako kod tebe u Njemačkoj, tako i kod nas u San Marinu. Za tvoju informaciju, dragi Thomase, mi ćemo novac koji smo zaradili za spomenutih 90 minuta investirati u novi teren, u jednom malom i razorenom mjestu, koje se zove Acquaviva. Ti to sebi možeš priuštiti sa šest plaća u Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. San Marino je jedan sektor Allianz Arene

Ova utakmica poslužila je jednoj maloj državi, veličine jednog sektora tvoje Allianz Arene, da makar na jedan dan zauzme dostojan prostor u sportskim medijima.

8. Pitaj Gnabryja koliko mu znači susret protiv San Marina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova utakmica poslužila je tvom suigraču Sergeu Gnabryju da debitira za reprezentaciju i to na impresivan način. Pitaj njega koliko mu znače tri gola i pitaj čelnike Werdera koliko će ih koštati produžetak ugovora s tim talentiranim momkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Utakmica je razveselila nesretne ljude u San Marinu

Ova utakmica poslužila je tužnim i nesretnim ljudima, kojih ima mnogo u San Marinu, da makar na trenutak zaborave svoje nevolje i pronađu utjehu u nastupu svoje nogometne momčadi protiv najbolje reprezentacije na svijetu. 10. I za kraj, na bijele čarape se ne obuvaju sandale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, dragi naš Thomase, ova utakmica poslužila je svima nama da shvatimo još jednom kako vi Nijemci, i pored toga što nosite najnoviji model Adidas opreme, nećete nikada naučiti da se na bijele čarape ne obuvaju sandale.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo