NJEMAČKOJ PRIJETI NEVIĐENI SKANDAL: / Izbornik Low nije ispunio želju Kovačevom šefu, slijedi li sada bojkot?

Image
Foto: Profimedia

Njemačka je povela u 16. minuti golom Gnabryja, a četiri minute kasnije na 2-0 je povisio Havertz

9.10.2019.
23:37
Profimedia
VOYO logo

U prijateljskom susretu igranom u Dortmundu nogometne reprezentacije Njemačke i Argentine su odigrale 2-2. Domaćinu je pripalo prvo poluvrijeme, a Argentincima nastavak susreta.

Njemačka je povela u 16. minuti golom Sergea Gnabryja, a četiri minute kasnije na 2-0 je povisio Kai Havertz. U 31. minuti je moglo biti i 3-0, no udarac Marcela Haistenberga je završio u okviru gola. Samo dvije minute kasnije i Argentinci gađaju okvir gola, a pucao je Rodrigo de Paul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Argentina, koja je nastupila bez Lionela Messija, je uspjela izjednačiti golovima Lucasa Alaria (66) i Lucasa Ocamposa (85). Spomenimo kako je cijelu utakmicu na vratima Njemačke proveo Marc-Andre ter Stegen, što znači da je vratar Bayerna Manuel Neuer bio na klupi, što dalje znači kako bi Bayern mogao bojkotirati reprezentaciju. Podsjetimo, čelni čovjek Bayerna, Uli Hoeness, izjavio je kako će zabraniti svojim igračima da nastupaju za reprezentaciju ako ter Stegen dobije prednost pred Neuerom. Predstoji vidjeti što će na kraju biti, ipak Gnabry, koji je igrač Bayerna, jedan je od najvažnijih igrača u momčadi. Nadamo se da neće završiti skandalom...

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Povijest ogleda

Sudari "Elfa" i "Gauča" su nogometni klasici, a ove dvije reprezentacije susrele su se tri puta u finalima svjetskih prvenstava. Dva puta je slavila njemačka, a jednom argentinska vrsta. Prvo finale igrali su 1986. u Meksiku, a Argentina je pobijedila sa 3-2. Novo finale igrano je 1990. u Italiji, a Njemačka je slavila sa 1-0. Zadnje finale igrali su u Brazilu 2016. godine, a "Elf" je pobijedio 1-0 nakon produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su igrali 24 utakmice, Argentina je pobijedila 10 puta, Njemačka osam, a šest utakmica je završilo bez pobjednika.

Jurčević slavio

U drugom prijateljskom susretu igranom u srijedu, Azerbajdžan našeg Nikole Jurčevića je pobijedio Bahrain sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Azerbajdžan, koji se u kvalifikacijama za EURO 202. nalazi u skupini s Hrvatskom, zabili su Dadasov (41), Xelilzade (62) i Sejdajev (70), dok su strijelci za Bahrain bili Al Malood (32) i Jassim Al Shaikh (68).

Jurčevićeva ekipa se nalazi na začelju skupine E kvalifikacija za EP 2020. godine s jednim osvojenim bodom osvojenim baš protiv Hrvatske (1-1) u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo