NEPROCJENJIVO BLAGO / Njemačka legenda posjeduje jedan od najvrjednijih dresova na svijetu: 'Nikad ga nisam mislio prodati'

Image
Foto: Profimedia.hr
17.9.2022.
13:57
Profimedia.hr
VOYO logo

Legenda njemačkog i svjetskog nogometa Lothar Matthaus, čovjek je koji je ostvario golemu karijeru. Prije 32 godine proglašen je najboljim nogometašem svijeta kada je odveo Zapadnu Njemačku do titule prvaka.

Klupsku karijeru je proveo većim dijelom u Bayernu iz Munchena, a igrao je još u Borussiji Monchengladbach, Interu i MotroStarsu. Bio je jedan od najboljih igrača svog vremena, a specifičan je odnos imao s Malim zelenim, odnosno Armandom Diegom Maradonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genijalni Argentinac je Matheusa iznimno cijenio te je u jednom intervjuu izjavio da je upravo Nijemac najbolji nogometaš s kojim se susreo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Diego je najveći ikad'

'Nikad mi nitko nije dao veći kompliment. Diego je najveći ikad. Niko nikad nije napravio ono što je on radio s loptom. Diego je Bog u Argentini i zato sam odlučio da ovaj dres vratim argentinskom narodu", istakao je Matthaus nakon što je dao dres argentinskoj ambasadi u Madridu.

Također, u finalu Svjetskog prvenstva 1986. je Maradona dao Matheusu svoj dres u kojem je Argentini donio drugu titulu prvaka. Tijekom godina, Matheus je za tu memorabiliju mogao dobiti ogromnu cifru no on ga je poklonio muzeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 36 godina koliko posjedujem ovaj dres nikad nisam ni pomislio da ovaj dres unovčim. Meni je zadovoljstvo što sam ga vratio narodu Argentine", rekao je Matthaus.
Za razliku od Matthausa, dres Diega Maradone iz polufinala Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine koji je završio u rukama engleskog fudbalera Stevena Hodgea našao se u svibnju na aukciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo