Neočekivani junak SP-a: 'O ovom sam sanjao još kao dječak'

Vratar Newcastlea Tim Krul (26) sasvim se neočekivano u subotu prometnuo u jednog od junaka Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu.

6.7.2014.
12:19
VOYO logo

Nizozemska se plasirala u polufinale pobijedivši Kostariku boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što su osnovni dio i produžetak završeni rezultatom 0:0.

U posljednjim sekundama produžetaka izbornik Louis van Gaal je u igru uveo Krula umjesto prvog vratara Jaspera Cillessena, a to se na koncu pokazalo dobitnom kombinacijom. Krul je obranio udarce Michaela Umañe i Bryana Ruiza i donio Nizozemskoj pobjedu i polufinalni okršaj protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Psihički sam ih uzdrmao. Pokušavaš napraviti sve što možeš, ali ne smiješ biti previše agresivan. Nastojao sam im ući u glavu", opisao je Krul za BBC kako je obranio penale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A o samoj ideji da upravo on preuzme branjenje jedanaesteraca od Cillessena, rekao je:

"Prije utakmice mi je prišao trener vratara Frans Hoek i rekao mi da ću braniti jedanaesterce ako dođe do njih i ako nam u tom trenutku ostane još jedna zamjena. Ovo je nešto o čemu sam sanjao još dok sam bio dječak: da obranim krucijalni udarac, pa da se svi dečki sjure prema meni", zaključio je nizozemski čuvar mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo