VIDEO: / Čudo nad čudima! Svjetski prvaci doživjeli povijesni debakl!

Nogometaši Nizozemske napravili su pravo čudo pobjedivši aktualne svjetske prvake Španjolsku s nevjerojatnih 5:1.

13.6.2014.
18:35
VOYO logo

Nizozemski izbornik Luis Van Gaal šokirao je cijelu Nizozemsku kada je obznanio da će Španjolsku napasti sa čak petoricom u zadnjoj liniji. Ono što mu se činilo kao dobar plan, srušilo se već u 27. minuti. Vlaar je napravio prekršaj na Diegu Costi, a najstrožu kaznu u pogodak je pretvorio Xabi Alonso.

I tada se Nizozemska otvorila, prebacila u viši stupanj prijenosa, i preko svojih brzih igrača Sneijdera, Van Persiea i manje aktivnog Robbena počela prijetiti golu aktualnih prvaka svijeta. Španjolska je to otvaranje skoro kaznila kada je Iniesta fantastično uposlio Silvu koji se našao sam ispred nizozemskog vratara Cillessena, ali bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Iako, imao je i riješenje u obliku Diega Coste koji se nalazi ispred gola, potrebno je bilo samo proslijediti loptu da je brazilski Španjolac samo uđe u prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kada se ne zabije, onda se dobije. Stara nogometna priča. U 44. minuti dugu loptu u kazneni prostor kapetan Robin Van Persie fantastično je glavom s desetak metara loptu poslao preko vratara Casillasa za šok Španjolaca na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je donijelo kišu i pravi mali potop u Salvadoru. I onda, počinje rasturanje u režiji Nizozemske! Robben je primio loptu na rubu šesnaesterca, jednim potezom izbcio Piquea i Ramosa i poslao loptu iza leđa Casillasa za vodstvo Oranja i totalni šok na španjolskoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dugo čekalo na još jedan pogodak. Casillas je krivo zaustavio povratnu loptu, a Van Persie je iskoristio njegov kiks i poslao i četvrtu loptu u mrežu za pobjedu Nizozemske.

I kad se činilo da je festival golova završio, Nizozemci su se pobrinuli da ne bude tako! Robben je ušao u veliki sprint od centra, pretrčao Ramosa, zaobišao Casillasa i pored dvojice braniča posrpemio i petu loptu u mrežu Furije. Za totalnu sramotu svjetskih prvaka. Ovo je definitivno najteži poraz ove šampionske generacije Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Louis van Gaal potpuno je nadmudrio Vicentea del Bosquea koji nakon susreta nije očajavao već je jednostavno priznao da je protivnik bio bolji.

"To je sport i moramo prihvatiti poraz. Bili su bolji od nas u drugom poluvremenu i to je nešto što moramo priznati. Ovo je vrlo neugodna situacija za nas, ali moramo pronaći rješenje", rekao je Del Bosque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski izbornik morat će podići momčad do sljedećeg susreta, već u srijedu od 21 sat protiv vrlo neugodnog Čilea. Poraz u tom susretu za Španjolsku bi vrlo vjerojatno značio i oproštaj od prolaza u osminu finala.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo