NITKO TO VIŠE NE RADI KAO ŠTO RADI ON: / Hajduk opet ima igrača koji istinski gine za klub, a nedavno je prošao pakao

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Koliko mu znači što je opet u Hajduku i što znači uistinu ginuti za klub možda najbolje svjedoči njegova slika s Instagrama

9.11.2020.
23:06
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Jedno je kada nogometaš nekog kluba daje sto posto od sebe u svakoj utakmici, što se u konačnici od svih njih i očekuje, a nešto je sasvim drugo kada igrač gine za svoj klub. Kažemo, većina njih doista ulaže maksimalan napor kako bi klub ostvario svoje ciljeve, ali rijetki su oni koji u performans unesu i taj neki dodatni element zanosa.

Jednog takvog igrača, koji gine na terenu, u svojim redovima i Hajduk. Riječ je o mladom reprezentativcu Darku Nejašmiću, trenutno najvećem talentu kojeg momčad s Poljuda posjeduje u svojim redovima. Nejašmić je od samih početaka pokazivao golem respekt prema klubu, prema navijačima, koji su zapravo i klub, pa čak i prema trenerima koji ga možda i nisu pretjerano voljeli i imali u svojim planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

26.10.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Hajduk - NK Slaven Belupo. Darko Nejasmic na kraju utakmice vatrogascu poklonio svoj dres. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zamalo je propao

Nejašmić je sve donedavno, sasvim nezasluženo, proživljavao pravi pakao na svom Poljudu. Dolaskom Igora Tudora prošle zime, Nejašmić je ispao iz momčadi jer se nije uklapao u trenerovu jednodimenzijsku viziju, koja se na koncu ionako pokazala totalnim promašajem. Tada jedan od najvrijednijih igrača Hajduka s cijenom od dva milijuna eura i perspektivom igranja u nekom od klubova "lige pet", završava na klupi i bez nekog pretjeranog objašnjenja uglavnom ostaje tamo sve do Tudorova odlaska. Govorilo se po putu kako će napustiti Poljud i otići u slovensku Olimpiju, ali Nejašmić je ipak ostao i čekao novu šansu.

U međuvremenu je Nejašmiću cijena pala na 1.6 milijuna eura, ali se isto tako nedavno polako počeo vraćati u prvu momčad i počeo je sjajno igrati za U-21 reprezentaciju Hrvatske. Cijelo to vrijeme Nejašmić je šutio i radio, a eto u posljednjoj utakmici 11. kola Prve HNL protiv Osijeka, konačno se vratio tamo gdje je bio prije Tudora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejašmić je bio najbolji igrač utakmice s Osijekom i to mu je svakako bilo jedno od najuvjerljivijih izdanja do sada. Igrao je fantastično u oba smjera, spasio je čak pogodak s linije gola, vrhunski je kombinirao u napadu, oduzimao je lopte, proigravao... Baš je, kako smo kazali, ginuo za svoju momčad i to nakon svega što je u proteklih dana prošao.

A koliko mu znači što je opet u Hajduku i što znači uistinu ginuti za klub možda najbolje svjedoči njegova slika s Instagrama u kojoj je objavio svoj prljavi dres s utakmice protiv Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo