NITKO KAO SLAVEN: / Ovo je statistika zbog koje su navijači West Hama u ekstazi

Image
Foto: AFP

Navijači West Hama su u ekstazi, ni oni najstariji među njima se ne mogu sjetiti kada je njihov najdraži klub ovako dobro krenuo u novu sezonu.

31.10.2015.
10:00
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić donio je preporod na Upton Park, njegovi Čekićari lete terenom i gaze sve pred sobom. U dosadašnjih deset kola Premierlige sredili su i četiri velikana i bogataša: Arsenal, Liverpool, Manchester City i Chelsea. Engleski su mediji puni analiza, stručnjaci, bivši nogometaši, novinari - svi pokušavaju otkriti tajnu Bilićeva uspjeha.

Bilić čvrsto na zemlji

Izvučena je tako još jedna statistika koja govori koliko je veliko sve što je West Ham dosad u sezoni napravio. Bilić je tako u prvih deset utakmica koje je vodio u Premierligi osvojio s Hammersima 20 bodova (šest pobjeda, dva remija, dva poraza) što nije uspjelo nijednom drugom menadžeru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad je pokrenuta Premierliga, najviše su se našem stručnjaku približili njegov prethodnik Sam Allardyce, te Alan Pardew: obojica su u svojih prvih deset utakmica na klupi West Hama osvojila po 15 bodova. Slijede četvorica trenera koja su osvajala po 11 bodova, te na dnu Alan Curbishley i Avram Grant koji su uzeli 'mršavih' šest.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Nije ni čudo da su ambicije svih u klubu i oko njega narasle do neba. Spominje se jedno od prvih šest mjesta na kraju sezone, a oni optimističniji se nadaju čak i plasmanu u Ligu prvaka. Najrealniji od svih je upravo Bilić koji je uoči utakmice protiv Watforda ove subote ustvrdio da čvrsto stoji na zemlji i da će do kraja sezone biti i uspona i padova. No, ni njemu ni navijačima nitko ne može oduzeti pravo da uživaju u aktualnom trenutku koji je doista fantastičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilića je nahvalio i Andy Carroll, skupocjena zvijezda čiju su karijere usporile brojne ozlijede. Sada se vratio i srušio Chelsea u prošlom kolu.

"Slaven je jako dobar prema meni, razumije da sam dugo izbivao. Nije me požurivao u povratku, imam svoj poseban režim treninga i u usporedbi s ostatkom momčadi propustim jedan trening tjedno. Bilić zna što mi je potrebno i odličan je. Ranije sam trenirao svaki dan nakon rehabilitacije i igrao vikendom, što nije bilo najpametnije, ali tako su treneri htjeli. Iskreno, ja i dalje bi trenirao svaki dan, ali Bilić me zaustavio i dok su dečki na terenu, ja radim u teretani. Odlično je opet igrati, proveo sam osam mjeseci van terena i to su bili stvarno tužni dan", smatra Carroll i posebno ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slaven je taktički majstor, fantastičan od dolaska u klub. Posebno se priprema za svaku utakmicu i to se isplatilo. Ponekad imamo i duge sastanke, znaju biti i dosadni, ali se isplate. Našao je prave pozicije za mnoge igrače, doveo nova fantastična pojačanja i oni su zasad naše glavne zvijezde."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo