A SVE JE BILO DOGOVORENO... /

Ništa od povratka u Hajduk? Pregovori s Talijanima ne idu dobro, 400.000 im nije dosta

Image
Foto: Profimedia

Lotito, koji teži uštedi svakog eura, nije zadovoljan tim prijedlogom, zbog čega je transfer došao u pitanje. Hajduk će stoga morati povećati svoju ponudu za pokrivanje plaće ako žele realizirati ovaj posao

3.9.2024.
18:49
Profimedia
VOYO logo

Nekoliko dana unazad izvještavalo se o velikim planovima Hajduka u završnici prijelaznog roka, ali trenutno izgleda da će se cijeli posao možda raspasti. Problem je u tome što su Splićani naišli na velike poteškoće i vrlo je moguće da će ostati bez željenog pojačanja.

Image
FIFA POTVRDILA /

Uspjeh u Ligi nacija značajno će utjecati na nositeljstvo u kvalifikacijama za Mundijal

Image
FIFA POTVRDILA /

Uspjeh u Ligi nacija značajno će utjecati na nositeljstvo u kvalifikacijama za Mundijal

Hajduk je već uspio osigurati posudbu Stipe Biuka, pri čemu će Valladolid pokrivati dio njegove plaće, a isti plan bio je predviđen i za Tomu Bašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Claudio Lotito, predsjednik Lazija, poznat je po svojoj tvrdoglavosti u pregovorima, što se pokazalo kao ozbiljna prepreka. Naime, Bašić u Laziju zarađuje 1.6 milijuna eura godišnje, dok su Splićani spremni plaćati samo 400.000 eura.

Lotito, koji teži uštedi svakog eura, nije zadovoljan tim prijedlogom, zbog čega je transfer došao u pitanje. Hajduk će stoga morati povećati svoju ponudu za pokrivanje plaće ako žele realizirati ovaj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvat već postigao dogovor s Hajdukom o povratku, pregovori s Lazijem su se zakomplicirali jer Lotito ne popušta. On ne želi da klub snosi veći dio plaće, što dodatno otežava cijelu situaciju.

Rok za transfere u Hrvatskoj traje još dva dana, tako da još uvijek postoji mogućnost da se stvari promijene. Međutim, trenutno je teško vjerovati da će Bašić ponovno zaigrati za Hajduk.

Talijanski izvori javljaju da Laziju neće biti žao zadržati Bašića barem do zimskog prijelaznog roka s obzirom na mogućnost da se tijekom sezone naprave dvije promjene na listi igrača prijavljenih za Seriju A. U slučaju ozbiljnih povreda ili drugih problema, bivši hajdukovac bi mogao biti uključen u roster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija je i s Janom Mlakarom. Napadač također ne bi imao ništa protiv povratka u Hajduk, no Pisa je ta koja odlučuje. Talijanski drugoligaš zahtijeva novac za posudbu i da Hajduk pokriva dio plaće, što je prilično veliki trošak za Splićane.

Gennaro Gattuso se nadao da će na kraju prijelaznog roka dobiti nova pojačanja, ali čini se da će i nakon reprezentativne pauze nastaviti raditi s postojećim igračkim kadrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo