NIKOLA VLAŠIĆ OHRABRUJE MODRE NAVIJAČE: / Vatreni je iz prve ruke okusio (ne)moć češkog prvaka, evo što kaže

Image
Foto: AFP

'Dinamo je u svim segmentima bolja momčad od Viktorije'

18.12.2018.
8:51
AFP
VOYO logo

Mnogo toga što strateg hrvatskog prvaka Nenad Bjelica treba znati o Viktoriji Plzen, sljedećem suparniku zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, može saznati od Nikole Vlašića. Hrvatski 21-godišnji nogometni reprezentativac, član moskovskog CSKA, s tom se češkom momčadi dvaput ogledao u ovosezonskoj Ligi prvaka.

U Plzenu je i debitirao u tom natjecanju asistencijom Čalovu za smanjenje rezultata na 1-2, a potom i pogotkom kojim je postavio konačnih 2-2. U 'uzvratu' u Moskvi Vlašić je doveo Moskovljane u vodstvo, no njegova je momčad izgubila 1-2 i ostala bez boda koji bi joj garantirao Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Vlašić u utakmici protiv Viktorije Plzen

Gluposti ih koštale Europske lige

"I sada mi je muka kada se sjetim toga da nas je Viktoria izbacila iz Europske lige. Mi smo ih po svemu nadigrali u te dvije utakmice, ali smo zahvaljujući svojim glupostima osvojili samo bod", prisjeća se Vlašić za Sportske novosti za koje i odgovara na upit kakve su šanse Dinama protiv češke momčadi.

"Ogromne, za mene je Dinamo veliki favorit i doista ne vidim kako bi Viktoria mogla izbaciti Modre. Dinamo ima kvalitetnije igrače, a i po onome što sam vidio u Europskoj ligi, i daleko bolju momčad. Priznat ću vam još nešto: nakon što sam vidio da je Dinamo osigurao prvo mjesto u skupini i da nam može biti suparnik ako izborimo Ligu prvaka, nisam baš bio nešto sretan. Dinamo me impresionirao igrom i siguran sam da ga nitko u Europskoj ligi nije želio za suparnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Česi bez najboljeg na Dinamo

U daljnjoj analizi sljedećeg Dinamovog suparnika Vlašić će reći i ovo:

"Možda bi bilo najpametnije da kažem da su čvrsti i nezgodni, da se odlično brane i imaju dobre kontre. Međutim, nisam ih tako doživio. Nisu posebno agresivni, jer mi smo imali dosta prostora za igru u obje utakmice. Nije da imaju nekakav obrambeni bedem, mi smo im napravili pregršt šansi. Osobno bih istaknuo jedino njihov napadački prekid, tu su dosta dobri. Michael Krmenčik zabio nam je dva gola u prvoj utakmici pa sam ga dobro upamtio. No nije on igrač koji nekoga može razbiti igrom, a zbog ozljede ga ionako neće biti protiv Dinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nema propadanja u igri

"Vidio sam Dinamo na europskim gostovanjima i nije izgledao nimalo impresionirano. Inače, teren u Plzenu bio je jako dobar za igru, a atmosfera je na tribinama daleko od one koja Dinamo inače dočeka na Poljudu... Ne želim nikoga podcijeniti, a najmanje suparnika koji nas je izbacio u izravnim utakmicama. Međutim, Dinamo je u svim segmentima bolja momčad od Viktorije i realno je da prođe dalje. Mi smo ispali zbog svoje mladosti i neiskustva, a Dinamo takva propadanja u svojoj igri nema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo