Iz Ukrajine stigla sjajna vijest za Igora Štimca

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić bio je strijelac za Dnipro koji je u 7. kolu ukrajinskog prvenstva pred svojim navijačima pobijedio Volin s 2:1.

26.8.2012.
18:48
VOYO logo

Goste je u 20. minuti u vodstvo doveo Danijel Subotić, ali samo tri minute kasnije Kalinić je iskoristio dubinsko proigravanje Ruslana Rotana i donio svojoj momčadi izjednačenje.

Našem 24-godišnjem pojačanju to je prvi ovosezonski pogodak u petom prvenstvenom nastupu. Petu pobjedu Dnipru u aktualnom prvenstvu osigurao je Oleksandr Alijev u 47. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je odradio svih 90 minuta na terenu, baš kao i drugi hrvatski reprezentativac u redovima Dnipra, Ivan Strinić.

Šahtar iz Donjecka nastavio je svoj stopostotni niz u prvenstvu pobijedivši Karpaty iz Lviva 3:0. Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu i to u razmaku od svega devet minuta. Još jedan iz brazilske kolonije nogometaša u Šahtaru, Dentinho, doveo je domaći sastav u vodstvo u 32. minuti nakon asistencije Ševčuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije drugi Brazilac, Luiz Adriano, povisio je na 2:00 nakon asistencije kapetana i hrvatskog reprezentativca Darija Srne, a konačnih 3:0 postavio je Armenac Mitarjan u 41. nakon asistencije Rakitskog.

Recimo i da je Srna odradio svih 90 minuta u redovima domaće momčadi, dok je drugi Hrvat, Eduardo da Silva, u momčadi iz Donjecka ušao u igru u 61. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je Krivbas naših Mladena Bartulovića i Antonija Jakoliša poražen na gostovanju u Harkivu od Metalista s 3:1. Bartulović je odradio svih 90 minuta za poraženi sastav, dok je Jakoliša zamijenjen u 68.

Dnjipro - Volin 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metalurg Z. - Metalurg D. 1:2

Šahtar - Karpati 3:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metalist - Krivbas 3:1

Redoslijed: 1. Šahtar 21 2. Dinamo Kijev 18 3. Dnjipro 17 4. Metalist 14 …

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo