NJEGOVE RIJEČI IMAJU TEŽINU / Niko Kranjčar o derbiju Hajduka i Dinama: 'Na njima je veliki pritisak, oni moraju dobiti'

Image

Bacio je Kranjčar i pogled prema nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru

20.10.2022.
18:51
VOYO logo

Niko Kranjčar uistinu je poseban lik moderne hrvatske nogometne povijesti. Jedan od rijetkih koji je omiljen i u Splitu i u Zagrebu, ali i u drugim krajevima Lijepe naše. Igrač neosporne kvalitete, čovjek uglađenih manira. Dinamovac kojem se Split klanja, bivši igrač Hajduka kojeg u njegovom Zagrebu dočekaju pljeskom.

Kranjčar je već neko vrijeme u nogometnoj mirovini, a od tada prilično rijetko istupa u medije te je zbog toga još zanimljivije čuti što ima reći o nadolazećem derbiju Hajduka i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je i ovako favorit'

"Mislim da se s Dinamovom pobjedom Hajduk jako teško može vratiti u igru, odnosno u borbu za naslov prvaka. Ako Dinamo pobjegne na dvoznamenkastu prednost, mislim da će biti nedostižan", kazao je Kranjčar za Hrvatski radio pa onda obrazložio svoj stav.

Image
POVIJEST RIVALSKIH 'OTIMANJA' /

Oni su prelazili iz Hajduka u Dinamo i obratno: Njihovi 'bjegovi' zapalili su hrvatski nogomet

Image
POVIJEST RIVALSKIH 'OTIMANJA' /

Oni su prelazili iz Hajduka u Dinamo i obratno: Njihovi 'bjegovi' zapalili su hrvatski nogomet

"I ovako je favorit jer mislim da je sa svojim igračkim kadrom i iskustvom i dalje predobar i glavni favorit ovog prvenstva. Na Hajduku je veliki pritisak, oni ovu utakmicu moraju dobiti. Mislim da se Hajduk po sastavu i igračima s kojima su se pojačali ne mogu se zadovoljavati s drugim mjestom i da su u sredini jeseni tako daleko od prvog mjesta. Derbiji su uvijek neizvjesni, ali kao nogometni navijač, jedino se nadam se da će taj uteg rezultata neće sputavati igrače da pokažu svoj talent te da ćemo uživati u pravoj utakmici. Previše derbija je u zadnje vrijeme bilo kruto i ne gledljivo, nadam se da ovaj neće biti takav", konstatirao je legendarni lik hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema euforije

Bacio je Kranjčar i pogled prema nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Ova generacija nosi svoju težinu i rezultatsku i igračku, ne sumnjam u njih, vjerujem da mogu ponoviti i nadmašiti rezultat iz Rusije, ako se stvari poklope. Siguran da će dečki doći u pravom stanju. Veliki sam optimist, nema euforije, ali Hrvatska može igrati s bilo kome u Europi i svijetu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo